1 Серпня 2018
Новини

Таємниці сім'ї Рокфеллерів, які допомогли виростити дітей успішними і багатими

Таємниці сім'ї Рокфеллерів, які допомогли виростити дітей успішними і багатими

Вважається, що заробивши статок, сім'я повністю витрачає його протягом життя трьох поколінь. В Америці є приказка: «Кожне четверте покоління ходить в одній сорочці». В Японії відомо таке висловлювання: «Кожне четверте покоління збирає рис на одній і тій же плантації».

Та є сім’ї, які вперто відмовляються відпускати свої статки, сім’я Рокфеллерів одна з таких. Як же їм вдалося зберегти свій статок? Девід Рокфеллер виділив 4 основні елементи.

1. Влаштовуйте сімейні зустрічі.

Перше - це регулярні зустрічі, на яких збирається вся родина.

«Ми зустрічаємося всією сім'єю 2 рази в рік. Як правило, в рамках цих зустрічей збирається понад 100 членів нашої сім'ї. Наприклад, ми можемо зібратися всі разом, щоб пообідати в Різдво, - сказав він. - Ми збираємося на так званий сімейний форум. На ці зустрічі запрошуються всі члени нашої родини, яким виповнився 21 рік ».

Збираючись разом в рамках сімейного форуму, члени сім'ї Рокфеллер обговорюють плани на майбутнє, нові проекти, поява нових членів сім'ї та будь-які інші новини, які мають відношення до кар'єри і різних важливих подій.

2. Зберігайте сімейну історію.

Також Рокфеллер акцентував увагу на тому, що для сім'ї дуже важливо знати і шанувати свою історію. У сім'ї залишилися сімейні садиби, які належали предкам. Їх можна відвідати в будь-який час.

«Це садиби, які передавалися в нашій родині у спадок, з покоління в покоління, - сказав Рокфеллер. - Я можу приїхати в один з цих будинків, в якому жив мій прадід 100 років назад і подивитися, як він жив, як жив його син і діти сина ».

3. Дозвольте дітям бути незалежними.

Рокфеллер також зазначив, що мати єдиний сімейний бізнес для них вже не так важливо. Вся справа в тому, що така організація часто і стає причиною розбіжностей в багатих сім'ях. Члени сім'ї, які володіють цим бізнесом разом, починають сперечатися між собою про те, хто саме повинен керувати цим бізнесом, як він повинен це робити і хто повинен отримувати більший прибуток.
Єдиного сімейного бізнесу в родині Рокфеллерів не існує з 1911-го року. Саме тоді компанія Standard Oil, відповідно до прийнятих тоді урядом новими законами, спрямованими на боротьбу з монополізацією, була розділена на групи компаній - акціонерних товариств відкритого типу.

«Звичайно ж, наша сім'я заробила свої статки, перш за все, за рахунок нафтового бізнесу компанії Standard Oil, - сказав Рокфеллер. - Тим не менш, цей бізнес зовсім не сприяв тому, щоб ми всі були єдині як сім'я. Існує дуже багато сімей, члени яких ворогували саме через загальне сімейного бізнесу.

Я думаю, нам просто пощастило, що у нас такого бізнесу не було. У нас був бізнес, в розвиток якого кожен з нас вносив свій вклад. Цей бізнес передавався в нашій родині з покоління в покоління. Кожне з поколінь збільшувало загальний стан сім'ї за рахунок цього бізнесу. Поступово він поширився далеко за межі нашої сім'ї і в ньому намітилися нові напрямки. Незважаючи на те, що ми все так же їм управляли, у нас не було якогось одного, головного бізнесу, на якому базувалося стан нашої сім'ї ».

4. Пояснюйте як важливо підставляти плече тим, хто потребує допомоги.

Найважливіший фактор, який і сприяє тому, що Рокфеллери залишаються єдиною родиною - це сімейні цінності. Зокрема, мова йде про благодійну діяльність. Ця родина заснувала безліч фондів, включаючи Фонд Рокфеллера, Фонд братів Рокфеллерів і Фонд Девіда Рокфеллера, загальна сума пожертвувань в які становить 5 млрд доларів.

Благодійна діяльність в цій сім'ї заохочується. Зробивши благодійність ключовий рисою клану, Рокфеллери зберегли у своїй родині одну з головних цінностей, відповідно до якої жив Джон Рокфеллер-молодший. Його життєвий девіз вигравіруваний на камені, встановленому біля одного з будинків, що входять в комплекс Рокфеллерівського центру. На камені написано наступне:

«Кожне право передбачає відповідальність; кожна щаслива можливість передбачає обов'язок; володіння передбачає борг ».

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ, успіх, гроші
В тему