30 Липня 2018
Новини

30 липня відзначають Міжнародний день дружби

30 липня відзначають Міжнародний день дружби

30 липня – 211-й день року (212-й у високосні роки) у григоріанському календарі. До кінця року залишається 154 днів.

Що ж відзначають 30 липня?

Міжнародні:

Міжнародний день дружби. Міжнародний день дружби (International Day of Friendship), встановлений резолюцією Генеральної Асамблеї ООН № 65/275 від 3 травня 2011 року, відзначається щорічно 30 липня.

ООН запропонувала державним структурам, а також міжнародним і регіональним організаціям відзначати цей день у відповідності з культурними традиціями тієї чи іншої країни і організовувати заходи та ініціативи, які сприятимуть зусиллям міжнародного співтовариства і будуть спрямовані на заохочення діалогу між цивілізаціями, солідарності, взаєморозуміння і примирення.

Особливо в резолюції підкреслюється важливість нової дати в справі зміцнення дружніх відносин між різними народами. «Дружба між народами, країнами, культурами і окремими особами може надихнути на зусилля із забезпечення миру і дає можливість навести мости між товариствами, які шанують культурне різноманіття», – йдеться в документі.

Крім того, одне із завдань Міжнародного дня дружби – залучення молоді, у тому числі майбутніх лідерів, до громадської діяльності, спрямованої на шанобливе сприйняття різних культур.

В даний час в багатьох країнах світу щорічно проводяться заходи, пов'язані з пропагандою дружби і толерантного ставлення до оточуючих. Сьогодні до їх списку додається і програма Дня дружби.

Варто зазначити, що Міжнародний день дружби, заснований ООН, – не єдине свято подібного роду: 9 червня відзначається Міжнародний день друзів.

Всесвітній день боротьби з торгівлею людьми. Торгівля людьми є серйозним злочином і грубим порушенням прав людини. Щороку тисячі чоловіків, жінок і дітей потрапляють до рук торговців людьми як у себе вдома, так і за кордоном. Всі країни світу страждають від торгівлі людьми.

Національні:

Вануату: Національне свято Республіки Вануату День Незалежності (1980)

Марокко: Національне свято Королівства Марокко. День трону (1999)

Куба: День мучеників революції

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ, яке сьогодні свято, стосунки
В тему

Останні матеріали