29 Липня 2018
Новини

Непогода вбиває: блискавки роблять біду по всій Україні

Непогода вбиває: блискавки роблять біду по всій Україні

Непогода продовжує бушувати Україною.

28 липня розряд блискавки в Хмельницьку потрапив в альтанку, в якій ховалися від дощу люди. Це мало фатальні наслідки.

Як пише Vinbazar.com, блискавка влучила в конструкцію близько 16.00 на вул. Лисенко поблизу місцевого магазину. Від розряду загинули на місці події 38-й 25-річні чоловіки. Ще одного 36-річного чоловіка, який знаходився поруч з альтанкою, доставили у реанімаційне відділення місцевої лікарні.

Того ж 28 липня, на Дніпрі блискавка влучила прямо в рибалку. Житель села Мілове, що в Бериславському районі Херсонщини, відправився на водойму наловити рибки на юшку, повідомляє Джерело.

Однак під вечір вибухнула гроза, і 55-річний чоловік спішно поплив назад до берега. Тут прямо в його човен потрапила блискавка. Компанія, яка відпочивала на березі річки, все це бачила: свідки витягли човен і викликали «швидку допомогу». Однак втручання медиків виявилося вже непотрібним – рибалка помер.

Також у суботу, 28 липня, над Одеською областю пролітав пасажирський літак Embraer 190 молдавської авіакомпанії Air Moldova. В нього блискавка влучила просто у небі.

Як повідомляє прес-служба Air Moldova, лайнер здійснював регулярний рейс за маршрутом Кишинів - Санкт-Петербург.

«Блискавка, вдарила в борт E190 через 10 хвилин після його зльоту, – повідомили в компанії. Вона, на щастя, не заподіяла шкоди авіасудну, яке перебувало на висоті близько 4 тисяч метрів, люди також не постраждали. Однак пілот прийняв рішення повернутися в Кишинівський міжнародний аеропорт для огляду літака».

Авіалайнер приземлився без пригод, зараз його оглядають техніки. На борту літака було 113 пасажирів та екіпаж.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, блискавка, смерть
В тему