29 Липня 2018
Новини

29 липня відзначають День працівників торгівлі

29 липня відзначають День працівників торгівлі

29 липня – 210-й день року (211-й у високосні роки) у григоріанському календарі. До кінця року залишається 155 днів.

Що ж відзначають 29 липня?

Міжнародні:

Міжнародний день тигра. Щорічно 29 липня під усьому світі відзначається Міжнародний день тигра (International Tiger Day). Це свято було засновано в 2010 році на Міжнародному форумі «Тигровий саміт» в Санкт-Петербурзі з проблем збереження популяції цієї хижої тварини. Ініціаторами заснування цієї дати виступили 13 держав, що брали участь у форумі, в яких тигри ще живуть. В ході заходу також була розроблена і прийнята програма відновлення тигрячої популяції, розрахована на 2010-2022 роки, метою якої є збільшення кількості тигрів в 2 рази за означений період.

Національні:

Румунія: День національного гімну

Норвегія: День прославлення святого Олафа. 29 липня, в Норвегії відзначають День пам'яті короля, святого Олафа II (St. Olaf) – національного героя, об'єднувача держави і Святого покровителя Норвегії.

З його ім'ям пов'язано введення в країні християнства. 29 липня 1030 року він поліг у битві при Стіклестаде. Святий благовірний Олаф II Харальдссон (Olaf II Haraldsson), король Норвегії (995 - 29 липень 1030), хреститель і просвітитель норвежців, був протягом багатьох століть одним з найбільш шанованих святих Північної Європи. Після загибелі Олафа в битві з бондами у Стіклестада (Stiklestad) 29 липня 1030 року було помічено численні випадки чудотворення від його святих мощей, які виявилися нетлінними.

Фарерські острови: День Святого Олафа

Молдова: День Конституції

Україна: День Сил спеціальних операцій

Україна: День працівників торгівлі. Щорічно в останню неділю липня працівники торгівлі України відзначають своє професійне свято. День працівників торгівлі встановлено Указом Президента № 427/95 від 5 червня 1995 року.

Свято відзначають починаючи з 1996 року. Раніше працівники торгівлі відзначали своє професійне свято разом з працівниками сфери побутового обслуговування і працівниками ЖКГ. Свято так і називалося – День працівників торгівлі, побутового обслуговування населення та житлово-комунального господарства.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ, яке сьогодні свято
В тему