27 Липня 2018
Новини

У Києві пройшла Хресна хода з нагоди 1030-річчя Хрещення Русі

У Києві пройшла Хресна хода з нагоди 1030-річчя Хрещення Русі

Велелюдна хода прямувала центральними вулицями Києва до Києво-Печерської Лаври, де відбувається всенічне богослужіння.

За інформацією прес-служби УПЦ МП у молитовній ході цього року взяли участь 250 тисяч православних вірян.

Натомість у поліції кажуть, що у ході приймали участь до 20 тисяч осіб.

Напередодні свята Хрещення Русі, після завершення молебню на Володимирській гірці, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій разом з єпископатом та духовенством Помісних Православних Церков і Української Православної Церкви очолив хресний хід із чудотворними святинями до Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври.

Біля поклінного хреста на вулиці Грушевського Його Блаженство разом із усім духовенством та мирянами помолився за упокій душ тих, хто загинув у трагічних подіях лютого 2014 року.

Хресний хід супроводжували великі святині, які будуть доступні для поклоніння віруючим у Трапезному храмі преподобних Антонія та Феодосія Печерських Києво-Печерської Лаври під час всенічного бдіння і всю ніч та наступного дня, 28 липня, під час Божественної літургії.

Керівник Головного управління Національної поліції у Києві Андрій Крищенко, як передає РБК-Україна на брифінгу розказав, що були затримані троє людей.

«Нацполіція та підрозділи повністю виконали свою роботу, всього було 5 тисяч працівників правоохоронних органів. До 20 тисяч громадян приймали участь у ході. Є у нас доставлені до райвідділку. Поліція швидко зреагувала. Було затримано три особи, з якої організації не встановлено. З ними провели профілактичні бесіди. Вони намагались затримати колонну Хресної ходи», - сказав Крищенко.

За його словами, представники майже всіх областей всіх регіонів України були на заході. Крищенко додав, що заходи безпеки були такі самі як і минулого року.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, київ, хресна хода, поліція
В тему