27 Липня 2018
Новини

Мордобій під час сесії міськради в Конотопі: 9 людей постраждали і 46 - затримали правоохоронці

Мордобій під час сесії міськради в Конотопі: 9 людей постраждали і 46 - затримали правоохоронці

В Конотопі під час засідання міськради виник конфлікт між прибічниками діючого мера Артема Семеніхіна та його опонентами. Поліція затримала 46 найбільш активних порушників громадського порядку. Постраждали 9 людей, семеро з яких - правоохоронці.

Про інцидент, який стався 26 липня, повідомляє поліція Сумщини.

Під час роботи депутатського корпусу неодноразово виникали словесні конфлікти між прихильниками міського голови та його опонентами. Обидві сторони зібрали в залі своїх прибічників, котрі свідомо провокували конфлікти та бійки.

Оскільки на засіданні були присутні  містяни та громадські активісти, працівники поліції  стали стіною між протиборчими сторонами, щоб не допустити масових безладів та жертв серед громадян.

«В результаті правоохоронцям довелося вжити превентивних заходів та вивести із зали найбільш активних  порушників порядку і доставити їх до поліції.  Під час сутичок постраждали четверо працівників поліції, - прокоментував ситуацію заступник начальника ГУНП області Олег Кузмінков. - Я ще раз підкреслюю  - поліція поза політикою. Задля забезпечення спокою громадян та порядку в місті ми будемо вживати всіх  заходів, передбачених чинним законодавством».

За оновленою інформацією станом на сьогодні, до відділу поліції було доставлено 46 найбільш активних порушників громадського порядку.

Крім того, під час сутички постраждало семеро правоохоронців та дві цивільні особи.

Поліція за даним фактом розпочала ряд кримінальних проваджень: за ч. 4 ст. 296 (грубе порушення громадського порядку із застосуванням предмета, спеціально пристосованого або заздалегідь заготовленого для нанесення тілесних ушкоджень) КК України, ч. 2 ст. 342 (опір працівникам правоохоронного органу під час виконання ними службових обов’язків) КК України та ч. 4 ст. 345 (умисне заподіяння працівникам правоохоронного органу тяжкого тілесного ушкодження у зв'язку з виконанням ними службових обов'язків, вчинене організованою групою) КК України.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, бійка, кримінал, поліція, суми
В тему