27 Липня 2018
Новини

На Волині наполягають на арешті учасників злочинної групи

На Волині наполягають на арешті учасників злочинної групи

Прокуратура наполягає на взятті під варту членів організованої злочинної групи. 

Про це повідомляє прес-служба обласної прокуратури.

Слідчий відділ прокуратури Волинської області здійснює досудове розслідування у кримінальному провадженні про вчинення чотирма лучанами у складі організованої злочинної групи шахрайства, фіктивного підприємництва, підроблення документів та пособництва у службовому підробленні .

Члени організованої злочинної групи упродовж 2015-2016 років реалізовували протиправну схему із розмитнення та першої реєстрації транспортних засобів, ввезення на територію України яких заборонено Законом.

Для цього зловмисники створили та придбали  низку суб’єктів господарювання, через які на підставі завідомо підроблених документів організували ввезення на митну територію України автомобілів, що не відповідають необхідному екологічному стандарту, з подальшим їх розмитненням та реалізацією.

В іноземний документ на транспортний засіб учасники групи вносили зміни про відповідність автомобіля стандарту Євро 5, хоча в оригіналі такого документу містилась інформація, що транспортний засіб відповідає стандарту Євро 4.

Потенційним покупцям шахраї повідомляли, що автомобілі ввезені з додержанням законодавства та  можуть використовуватись на території України.

Після викриття злочинної діяльності групи члени ОЗГ, яким у липні 2017 року повідомлено про підозру у вчиненні злочинів, переховувалися від правоохоронців, відтак 24 липня 2018 року їх було затримано й прокурори, звернувшись із клопотанням до суду, наполягають на обранні для них запобіжного заходу у виді тримання під вартою.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Волинь, луцьк, кримінал, прокуратура
В тему

Останні матеріали