27 Липня 2018
Новини

27 липня відзначають День системного адміністратора

27 липня відзначають День системного адміністратора

27 липня – 208-й день року (209-й у високосні роки) у григоріанському календарі. До кінця року залишається 157 днів.

Що ж відзначають 27 липня?

Міжнародні:

День системного адміністратора. Щороку, в останню п'ятницю липня, адміністратори корпоративних і домашніх мереж, баз даних, поштових систем, програмних комплексів і інші «бійці невидимого фронту» відзначають своє професійне свято – День системного адміністратора або, в американському варіанті – День подяки системному адміністраторові (System Administrator Appreciation Day, SAAD).

Системний адміністратор (англ. System administrator), ІТ-адміністратор – співробітник, в чиї обов'язки входить забезпечення штатної роботи парку комп'ютерної техніки, мережі та програмного забезпечення. Серед основних задах сисадмінів: установка і конфігурація апаратного і програмного забезпечення; підготовка і збереження резервних копій даних; створення і підтримка в актуальному стані призначених для користувача облікових записів; усунення неполадок в системі; планування і проведення робіт по розширенню мережевої структури підприємства; документування всіх проведених дій. Найчастіше системному адміністратору доводиться займатися і забезпеченням інформаційної безпеки в організації.

Національні:

В'єтнам: День пам'яті жертв

КНДР: День перемоги у Вітчизняній визвольній війні 1950-1953 рр.

Фінляндія: День соні. Традиція святкувати День соні (фін. Unikeonpäivä), який відзначається в Фінляндії щорічно 27 липня, прийшла в країну в епоху Середньовіччя разом з легендою про сімох християн, які проспали майже 200 років в печері, рятуючись від гніву римського імператора. За місцевим повір'ям, така ж доля спіткає кожного, хто проспить в цей день довше звичайного. Незважаючи на досить сумне переказ, свято вилилося в оригінальний захід.

Сан-Марино: Дні Середньовіччя

США, Нью-Джерсі: Фестиваль повітряних куль

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ, яке сьогодні свято
В тему