26 Липня 2018
Новини

Нічого особистого, суто бізнес: як у центрі Луцька «розводять» людей

Нічого особистого, суто бізнес: як у центрі Луцька «розводять» людей

Буквально за сто метрів від Луцької міськради облаштувався центр NovuMedical, у якому за допомогою масажерів «лікують» людей.

Про це на своїй сторінці  у Фейсбуці повідомив луцький активіст Ілля Токаренко.

  • В ста метрах від міської ради – лохоторон! Величезна черга з пенсіонерів, всередені нема де сісти. Всі уважно слухають про панацею від катаракти, хворих ніг. Запитав у директора (молодого хлопця) чи ліцензований апарат, на що отримав незрозумілу відповідь стосовно того, що це не панацея, але люди кажуть, що їм помагає, - пише Токаренко.

Чоловік  додає: на сайті виробника - жодної української ліцензії на товар.

«Так саме і в офісі цієї контори. Кажу йому (директору – Ред.), кого ви дурите? Бабусі з дідами останнє віддають, на що отримав відповідь: «так ви запитайте в них. Вони кажуть, що їм допомагає».

Документи луцькому активісту так і не показали. Мотивували це браком часу та попросили зайти пізніше.

  • Я тим часом погуглив. І все стало на свої місця. Ціла купа скарг по всій Україні і найголовніше, що в дійсності жодної ліцензії на чудо-панацею немає. Нічого особистого, суто бізнес", – підсумував Токаренко. Він же оприлюднив фото «лікувальної» контори.

Якщо промоніторити діяльність таких центрів в Україні загалом, то Луцьк далеко не єдиний осередок їх дії.

Принцип дії виставко-демонстраційних центрів NovuMedical такий: пацієнту проводять ряд процедур. Вони приходять, їм вмикають музику, під яку вони роблять зарядку. Під час зарядки їх заохочують повторювати: «я люблю себе», «я найкраща», та ін. Далі – «лікування» масажерами. В ході усієї цієї прелюдії людей «обробляють» інформацією про чудодійні властивості апаратів. А далі переконують: для повного одужання необхідністю придбати масажер собі додому, мовляв, самих лише сеансів тут – замало.

Вартість такого «чудо-приладу» - 13 тисяч гривень, і це – нібито оптова ціна, «спеціально для вас!». А щоб у пацієнтів, переважна частина з яких, як уже згадувалося, пенсіонери, не зупинилося серце від такої суми, тому і готують їх до такої інформації поступово. Наче зомбують…І схоже, щось у цьому є, адже люди дійсно ведуться і купують товар. Ще й іншим радять, мовляв, допомагає таки.

Варто зазначити, що такі центри не мають ліцензії та дозволів Міністерства охорони здоров?я. Чи ж має продукція NovuMedical відношення до виробів медичного призначення,  сайт 20minut поцікавився через запит у МОЗ. 

  • Відповідно до інформації про суб’єкти діяльності, щодо яких складено запит, у базі даних Ліцензійного реєстру МОЗ України відсутні відомості стосовно видачі ліцензій на провадження господарської діяльності з медичної практики, - відповіли у міністерстві. 

Тож, цілком логічно, що їхні чудо-прилади є звичайними масажерами, без лікувального ефекту. На діяльність цих контор було зафіксовано безліч скарг від ошуканих пацієнтів, однак, заклади дивним чином з?являються і далі, і там далі продовжують дурити людей. І не даремно основними їхніми пацієнтами є пенсіонери. Люди похилого віку - більш довірливі, а коли вони отримують ще й увагу, яку їм приділять під час сеансів та вислуховують розповіді про усі їхні болячки, людина уже починає відчувати себе краще.

Але це – звичайний психологічний момент, але аж ніяк не зцілення…

 

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Волинь, луцьк, кримінал
В тему