24 Липня 2018
Новини

24 липня відзначають День Симона Болівара

24 липня відзначають День Симона Болівара

24 липня – 205-й день року (206-й у високосні роки) в григоріанському календарі. До кінця року залишається 160 днів.

Національні:

Вануату: День дітей

Фіджі: День конституції

Росія: День кадастрового інженера. День флориста

Еквадор: День Симона Болівара. В Еквадорі всім відомо ім'я Симона Болівара (ісп. Simón Bolivar, 1783-1830) – визволителя. Під його проводом повстанці розгромили іспанські війська в Новій Гренаді – нинішньої Колумбії і в Венесуелі. Визволителем (El Libertador) він був проголошений Національним конгресом Венесуели в 1813 році. В даний час щорічно день його народження – 24 липня – відзначається в країні як загальнонаціональне свято.

Болівар прагнув об'єднати всю Південну Америку і створити Американські Сполучені Штати. Для цього йому необхідно було стати єдиним керівником боротьби проти іспанців. Ця боротьба породила чимало героїв. Одним з них був Хосе де Сан-Мартін. Поки Болівар вів військові дії на півночі континенту, Сан Мартін боровся за незалежність Аргентини і Чилі. Він був не менш популярний, ніж Болівар.

Союзники після перемоги легко могли перетворитися в супротивників. Але цього не сталося. Замість цього сталася зустріч в Гуайякіле, в пам'ять про яку на набережній міста споруджено пам'ятник. Про що говорили два вождя, невідомо. Відомо лише, що було досягнуто Гуайякільскої угоди, і Сан Мартін назавжди виїхав до Франції, а Болівар продовжив боротьбу за звільнення.

Сьогоднішніх жителів Гуайякіля мало турбують історичні загадки. На набережну, де встановлено пам'ятник визволителям, вони приходять в цей день, щоб погуляти, розважитися, послухати музику.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ, яке сьогодні свято
В тему