23 Липня 2018
Новини

Луцький двір перетворився на «автостраду»

Луцький двір перетворився на  «автостраду»

Мешканці будинку, що на вулиці Сагайдачного,20 прийшли сьогодні у міську раду, аби депутати посприяли вирішенню їхнього питання: двір, навколо, якого розташовані їх «багато квартирки» перетворився на проїжджу частину.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії міської ради з питань генерального планування, будівництва, архітектури та благоустрою, житлово-комунального господарства, екології, транспорту та енергозбереження.

Зі слів жителів, з сусідньої вулиці Дорошенка через їхній двір їздять великогабаритні автомобілі , які возять будматеріали, цемент та бруківку до будинку, який будується по сусідству. Вони обурюються, що машини «умудряються обминати клумби, які поставили спеціально, щоб хоч трошки перекрити дорогу, а також щоб не переїжджати через лежачого поліцейського водії вантажівок їздять тротуарами».

Директор департаменту ЖКГ Юрій Крась наголосив, що через цей двір їздять не лише автомобілі  на будівництво, але машини «Спецкомунтрансу», які вивозять сміття з їх двору та сусідніх дворів.

Заступник міського голова Костянтин Петрочук розповів, що двір на Сагайдачного, 20 дуже маленький. Вийшло так, що дійсно пів двору займає дорога. Дітям немає де безпечно гратися. Вантажівки возять по 10-15 тонн будівельних матеріалів. Тож, він запропонував обмежити рух транспорту на цій вулиці.

Голова ОСББ «Сагайдачного, 20» пані Людмила  сказала, що питання не можуть вирішити ось уже другий рік.

«Це автострада якась, а не двір» - обурилася жінка.

Голова комісії Андрій Козюра запропонував довивчити це питання, і зібратися невдовзі на нову зустріч, адже так легко такі речі не вирішуються. Також запросити на наступну зустріч представників забудовника, який зводить будинок поруч та інші служби, які можуть бути причетними до цього питання.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Волинь, луцьк, луцька міська рада, дороги
В тему