23 Липня 2018
Новини

У Луцьку визначали дату святкування Дня міста

У Луцьку визначали дату святкування Дня міста

В обласному центрі Волині не можуть визначитися із днем, коли святкуватимуть День міста Луцька.

Про це стало відомо під час засідання постійної комісії Луцької міської ради з питань генерального планування, будівництва, архітектури та благоустрою, житлово-комунального господарства, екології, транспорту та енергозбереження.

Спочатку пропонувалося провести святкування 22 травня. Цього дня православні віряни вшановують День святого Миколая. До слова, саме цей святий є покровителем нашого міста, а тому логічно було б і відзначити день Луцька саме в цю дату. Проте за словами представників міської ради на цей день також заплановано чимало скорботних заходів, тому проведення Дня міста Луцька недоречне.

Тим паче травень – це час випускних у школах та період вступних кампаній, тому молодь не зможе в певній мірі відвідати це свято.

Заступник Луцького міського голови Костянтин Петрочук зазначив: « це свято всіх лучан, хотілося б якнайбільше людей залучити, особливо молоді. Щодо травня – то в учнів і студентів випускні екзамени ,вони всі в книжках. А в вересні вони приїжджають із канікул. Тому більша кількість людей зможе відпочити та відвідати розважальні заходи.

Голова комісії Анрій Козюра наголосив, що свято ж насправді не студентське, а загальноміське. Тому робити ставку поки студенти повернуться з відпочинку – не дуже правильно. Також він додав, що тим паче немає ніякої мотиваційної прив’язки.

«Треба якась логіка. Легенда якась треба. Бо ж це не день студента. Громада міста – це не тільки студенти. Немає прив’язки до Луцька», - зауважив депутат.

Відповідно до проекту рішення пропонується відзначати День міста Луцька у першу -другу суботу чи неділю вересня.

Члени комісії не підтримали проект рішення. Вирішення цього питання переклали на розгляд депутатів під час засідання сесії Луцької міськради.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Волинь, луцьк, день міста
В тему