22 Липня 2018
Новини

22 липня Міжнародний день боксу

22 липня Міжнародний день боксу

22 липня – 203-й день року (204-й у високосні роки) в григоріанському календарі. До кінця року залишається 162 днів.

Міжнародні:

Міжнародний день боксу. Перелік міжнародних дат, присвячених спорту, поповнився в 2017 році ще одним святом. Починаючи з 2018 року, щорічно 22 липня відзначається Міжнародний день боксу.

Бокс (від англ. Boxing) – контактний вид спорту, в якому спортсмени наносять один одному удари кулаками в спеціальних рукавичках. Бій триває до 12 раундів, а контролює те, що відбувається на рингу – рефері. Перемога привласнюється, коли суперник збитий з ніг і не може піднятися протягом десяти секунд (нокаут) або якщо він отримав травму, яка не дозволяє продовжувати бій (технічний нокаут). Якщо після встановленої кількості раундів поєдинок не був припинений, то переможець визначається оцінками суддів.

Найбільш ранні свідоцтва подібних змагань датуються третім тисячоліттям до н.е., вони відображені ще на шумерських, єгипетських і минойских рельєфах. Причому давньоєгипетський рельєф другого тисячоліття до н.е. запам'ятав не тільки боксерів, а й глядачів. Кулачні бої також описувалися в древніх індійських текстах – Ведах, Рамаяну та інших.

Прийнято вважати, що спортивним єдиноборством бокс став в 688 році до н.е., коли кулачні бої вперше були включені в програму античних Олімпійських ігор. У сучасному вигляді бокс зародився в Англії на початку 18 століття, а з відродженням олімпійського руху бокс також увійшов до списку олімпійських видів спорту – з 1920 року. Причому в деяких країнах існують власні різновиди боксу – французький бокс у Франції, летхвей в М'янмі, Муай Тай в Таїланді.

Національні:

Азербайджан: День національної преси

Свазіленд: День суспільства

Таджикистан: День державної мови Республіки Таджикистан

Центральноафриканська Республіка: День посадки дерев

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ, яке сьогодні свято, бокс
В тему