21 Липня 2018
Новини

21 липня стартує фестиваль «Кельнські вогні»

21 липня стартує фестиваль «Кельнські вогні»

21 липня – 202-й день року (203-й у високосні роки) в григоріанському календарі. До кінця року залишається 163 днів.

Національні:

Бельгія: Національний день

Гуам: День свободи

Туркменістан: День працівників охорони здоров'я і медичної промисловості

Німеччина: Фестиваль «Кельнські вогні» («Kölner Lichter») – чудове свято феєрверків на Рейні, який проходить щороку в середині липня. Фестиваль проводиться в Кельні з 2001 року і щоразу збирає все більше глядачів. У перші роки кількість туристів, які спеціально приїздили до міста, щоб подивитися на феєрверки, обчислювалася десятками тисяч. Сьогодні їх число доходить до декількох сотень тисяч. Наприклад, сьомий фестиваль, за даними організаторів, зібрав понад мільйон глядачів; 13 тисяч людей спостерігали за барвистим спектаклем в небі з палуб десятків річкових кораблів і катерів.

За роки проведення чутка про кельнський фестиваль дійшла до Великобританії, Франції, Нідерландів – і звідусіль туристи приїжджають в Старе місто подивитися на унікальне видовище. Багатобарвні сполохи і іскри, вогняні фонтани і бенгальські вогні перетворюють набережну Рейну в море полум'я.

Родзинка вечора – нічний музична вистава в такт салюту. Чекає відвідувачів і захоплююча концертна програма, і безліч святкових заходів. Крім того, в дні фестивалю цілодобово працюють кафе, ресторани, магазини, сувенірні лавки. Чи не закривають свої двері для відвідувачів і музеї.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ, яке сьогодні свято, німеччина
В тему