18 Липня 2018
Новини

На вулицях Луцька заборонили продавати молоко

На вулицях Луцька заборонили продавати молоко

В обласному центрі Волині продають молочну продукцію без належних на це санітарних умов.

Про це стало відомо від час засідання виконкому Луцької міської ради.

За словами виконувача обов’язків начальника управління розвитку підприємництва та реклами Тетяни Черемис проектом рішення пропонується визначити на території міста три десятки вулиць, де б люди могли продавати  молоко. 

Вона повідомила,що до них звернувся чиновник із департаменту агропромислового комплексу та попросив винести таке рішення на розгляд виконкому мерії.

Посадовець додала, що торгівля молоком наразі уже здійснюється.

Членів виконкому обурив цей проект рішення. Зокрема дехто не розумів предмету розмови.

«Хто визначив перелік вулиць . І чому саме 30, а не 45?. Нам що получається в «веселий молочник» перейменувати весь Луцьк», - висловив думку член виконкому Серватович.

Його колега Ігор Муковоз наголосив, що молоко  - це продукт який швидко псується, його не можна його продавати з вулиці з землі.

« А що каже санстанція.  І хто саме з чиновників звертався. Продаж молока  - це серйозна тема, якщо щось трапиться, то повинна бути відповідальна людина. Хто має відповідати, виконком, який дав дозвіл?», - обурився він.

Перший заступник міського голови Григорій Недопад зазначив, що є багато питань до цього проекту рішення.

« Молоко  - це напій, який швидко псується ,а ми можемо таким необдуманим рішенням  наразити людей на небезпеку. Тим більше торгівля буде вестися і в спальних і у віддалених районах. Там проконтролювати все буде складніше», - сказав посадовець. 

Члени виконкому однозначно не погодили це рішення.

В.о. начальника управління розвитку підприємництва та реклами Тетяна Чемерисзазначила, що проектом рішення пропонують визначити на території міста місця для розміщення майданчиків для торгівлі молоком без кіосків. У переліку – 30 вулиць, де пропонують торгівлю. 

Із відповідним проханням звернувся департамент агропромислового розвитку ОДА.

Член виконкому Ігор Муковоз наголосив, що молоко дуже швидко псується і його не можна продавати «з землі». Олександр Шараєв додав, що далі можуть попросити виділити на вулицях місця для торгівлі салом та іншими продуктами.

«Нам що, перейменувати місто Луцьк у «Веселий молочник» і займатися єрундою?» - обурився член виконкому Олександр Серватович.

Михайло Щур сказав, що зараз продають масло, молоко, сир з автівок. Тому потрібно або легалізувати таку торгівлю, або заборонити.

«Спочатку та ж гілка влади заборонила продавати селянам молоко спеціалізованим підприємствам, а тепер просить, щоб ми дозволили продавати його з землі. Йде підміна понять», - наголосив Ігор Алексєєв.

У підсумку, члени виконкому не підтримали проект рішення.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Волинь, луцька міська рада, луцьк, продукти
В тему