15 Липня 2018
Новини

Українець, який побився з росіянином через футбол, помер у Туреччині

Українець, який побився з росіянином через футбол, помер у Туреччині

У турецькій лікарні помер турист з України, який кілька днів тому впав у кому після нібито бійки з росіянином.

Про це повідомляє «BBC».

Водночас начальник управління консульського забезпечення МЗС України Василь Кирилич цю інформацію BBC News Україна не підтвердив, але й не заперечив.

«Я не уповноважений повідомляти для медіа цю інформацію, це – трагедія окремої української родини. Але консул виконає всі необхідні дії, які вчиняються в такому випадку», – прокоментував він ситуацію.

Раніше українські медіа повідомляли, що 57-річний турист з Запоріжжя в готелі міста Аланья отримав важкі травми через бійку з громадянином РФ й згодом упав у кому.

Сталося це ще 7 липня й причиною бійки нібито став перегляд футбольного матчу Росія-Хорватія, пише «Інтерфакс-Україна».

«Чомусь чужий турист пройшов на територію готелю, він був росіянином. Мене поруч не було, інші відпочивальники кажуть, що росіянин був злий через програш російської збірної з футболу. Він вдарив чоловіка, той впав і вдарився головою об асфальт, знепритомнів. Тільки по бейджику на руці вдалося визначити, хто він і звідки», – цитував сайт «Обозреватель» дружину потерпілого Світлану.

Українця у непритомному стані госпіталізували в реанімацію, де той перебував у комі.

За словами родичів українця, турецька поліція оштрафувала росіянина на 800 дол. після чого той виїхав додому в Росію.

А Василь Кирилич розповів, що насправді підозрюваному у побитті українця заборонено залишати територію Туреччини.

«Посольство (України у Туреччині - Ред.) звернулося до прокуратури з клопотанням повідомити про хід розслідування справи», – зазначив український дипломат.

У суботу вдень в Запорізькому аеропорту готувалися прийняти санітарний літак з Туреччини з постраждалим українським туристом, однак за кілька годин до прильоту літака рейс несподівано скасували, звертає увагу «Інтерфакс-Україна».

Також повідомлялося, що родина померлого мала проблеми з лікуванням та страховкою через брак коштів. Причиною цьому було те, що у крові українця нібито виявили алкоголь, що робило цей випадок нестраховим.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ, кримінал, смерть
В тему