12 Липня 2018
Новини

Губернатор Савченко показав волинянам приклад - підписав декларацію із сімейним лікарем (фото)

Губернатор Савченко показав волинянам приклад - підписав декларацію із сімейним лікарем (фото)

У Луцькому центрі первинної медико-санітарної допомоги № 2 відбулося підписання декларації головою облдержадміністрації Олександром Савченком із сімейним лікарем.

Керманич області розповів, чому саме виникла потреба підписати декларацію.

«Я боюся ходити по лікарнях, як більша частина населення України, але на сьогодні ситуація повинна бути дещо поправлена. В нас у середньому на Волині підписано декларацій близько 35 – 40%. В Луцьку – 45%, в деяких районах – до 50%. Проблема в тому, що з 1 липня лікарі, які підписали декларацію, отримають повні кошти на утримання, тобто заробітну плату. Умовно кажучи, й ті люди із населення, які до 1 січня не підпишуть декларації, не зможуть безкоштовно обслуговуватися в таких первинних центрах медико-санітарної допомоги», – зазначив Савченко.

Він також  наголосив, що такі громадяни у лікарів забирають певну частину доходів.

«Умовно кажучи, сьогодні від немовлят лікарю надходить близько півтори тисячі гривень, від людей, приміром, 60 років – 444 гривні. Від тих, хто звернеться до кінця року, – 240 гривень. Тобто лікарі дійсно втрачають. І тому населення повинно зрозуміти, що сьогодні можна отримати реальну допомогу від держави. Безкоштовну, тому що держава за це платить. З 1 січня буде вона оплатна. Я думаю, що ми також втрачаємо й професіоналів, якими є сьогодні лікарі, тому що, недоотримуючи заробітну плату, вони можуть переїжджати в інші регіони чи їхати за кордон і втрачають роботу», – пояснив голова Волинської ОДА.

Та додав: «Навіть ще вчора лікар міг отримати 240 гривень, а сьогодні лікар, яку я собі вибрав, отримуватиме 444 гривні. Різниця є. Це ж зарплата. Не кажу, що це все їм йде в кишеню, але після різних нарахувань платня буде набагато вища. Тому я все-таки мав право прийти. Я міг це зробити в Києві за місцем прописки, але я розраховую як мінімум близько двох років працювати на Волині, то, звичайно, дбатиму про здоров’я усього населення Волині».

Тож Савченко звернувся до всіх громадян України, які проживають на території Волинської області, незалежно від місця реєстрації: «Заповнити декларацію забирає кілька десятків хвилин. Можна раз їх втратити, але виграти ціле життя. Нічого поганого в цьому не бачу. Ця робота проводиться у всіх районах, у всіх населених пунктах. Це можна зробити дуже просто. Це необхідно і для держави, і для громадян, і не в останню чергу для медичних працівників», – наголосив посадовець.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Волинь, луцьк, олександр савченко, Фото, Лікарі
В тему

Останні матеріали