12 Липня 2018
Новини

Луцька молодь зустрілася із заступником Міністра молоді та спорту

Луцька молодь зустрілася із заступником Міністра молоді та спорту

Волинь відвідав заступник Міністра Молоді та спорту України Олександр Ярема.

Він розповів, що перш за все Міністерство ставить перед собою ціль – розвинути молодіжну культуру в країні.

«Тобто йдеться про  те що в Україні з'явилося якомога більше молодіжних просторів де молодь могла б якомога більше навчатися, проводити вільний час, отримувати нові знання, нові  навички, які дуже важливі в наш час: лідерство, командна робота, розробка проектів, розробка нових ініціатив. Тому і потрібне створення таких майданчиків для комунікації між молоддю і владою, власне, для включення молодих людей в процес тих змін, які відбуваються на сьогодні», - зазначив Ярема.

Заммінстра зауважив, що одна з проблем, яка існує в країні – це те, коли молоді люди відчувають свою непотрібність, коли їх не  чують, коли вони не заповнені.

«Молодіжна рада – це певна модель участь молодих людей у прийнятті рішень , коли планується якась територія в місті чи коли фінансуються ті чи інші проекти, коли голос молоді може бути почутим. Прикритися хорошими гаслами, як це часто можемо побачити в інших регіонах чи в інших регіонах: «Молодь наше майбутнє!». «Приходьте «завтра», а потрібно, щоб було «сьогодні», бо молодим людям потрібно відчувати свою запитаність, свою участь у тих процесах які відбуваються», - зазначив посадовець.

Олександр Ярема висловив думку як правильно підбирати учасників молодіжної ради.

«Важливо перш за все, щоб це були відкриті процедури, а не просто що придумали і призначили когось. Люди, які кандидуються, яких номінують на ці посади мають показувати, що вони планують зробити. Щоб вони уявляли собі, що це не просто якісь ефемерні портфелі. Якщо подивитися яким чином сконструйована молодіжна рада в Луцьку, то це представники шкільної спільноти, студентська молодь, представники громадськості. Тобто, фактично, весь зріз, де молодь є активна, включена в різні проекти. Це комунікація міжпоколінева - різні покоління молоді, котрі мають свої такі ж різні зацікавлення. Тому дуже хороший формат, коли всі середовища молодіжні в одному місті, в одному просторі. І ще дуже важлива активна участь у цих процесах міської влади. Важливо, щоб керівництво міста було задіяне в роботі цієї ради» - сказав він.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Волинь, луцьк, олександр ярема, Політика
В тему