11 Липня 2018
Новини

Для Волинської лікарні закупили суперсучасне обладнання для лікування хвороб серця (фото)

Для Волинської лікарні закупили суперсучасне обладнання для лікування хвороб серця (фото)

Сучасне та дороговартісне обладнання для лікування людей зі складними серцевими недугами закупили для Волинської обласної клінічної лікарні. Його придбали завдяки залученню коштів Світового банку.

Оглянули нове устаткування голова Волинської обласної адміністрації Олександр Савченко та начальник управління охорони здоров’я ОДА Ігор Ващенюк.

У рамках програми «Вдосконалення медичної допомоги хворим із хворобами системи кровообігу у Волинській області» придбали мобільну установку Siemens Cios Alpha для ЕФД серця, вартістю 153 тисячі доларів. Вона дає можливість робити операцію без зупинки кровообігу у людини та без розрізання серця. Проникнення у найважливіший орган, який забезпечує життєдіяльність організму, відбувається через судини. За таким же принципом хворому «вживлюють» стимулятори роботи серця, кардіовертери-дефібрилятори. Також у комплекті з мобільною установкою придбали і спеціальний стіл, що дозволяє рентгенівським променям «проникати» у людину під різними кутами. Стіл зроблений таким чином, щоб завдати пацієнту якнайменше шкоди під час операції.

Також для лікування важких випадків серцевих хвороб для Волинської обласної клінічної лікарні закупили стимулятори роботи серця та кардіовертери-дефібрилятори.

«За їх допомогою можна поставити людину на ноги за досить нетривалий час. Якщо у людське серце імплантувати одну із таких систем, то за 15 секунд після зупинки серця воно знову почне працювати. Для родичів це шок. Вони думають, що хворий уже помер, а через деякий час він уже просить їсти. Це відбувається завдяки тому, що кардіовертер-дефібрилятор заряджається і таким чином змушує працювати серце. Таким чином не одне життя було врятоване», – розповів завідувач відділення аритмології Ігор Біскуб.

Також він додав, що завдяки закупленому обладнанню, вартість операції для пацієнта зменшується в рази.

«Фактично його використання економить хворому до двох тисяч євро за операцію», – зазначив Біскуб.

Керманич Волині Олександр Савченко наголосив, що надзвичайно вражений побаченим. Він висловив думку, що навіть не усі столичні клініки мають таке устаткування.

Посадовець додав, що він помітив радість в очах медперсоналу лікарні від роботи на новому обладнанні.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Волинь, луцьк, обладнання, Фото, медицина
В тему