11 Липня 2018
Новини

В мікрорайоні Вересневе відкрили оновлену амбулаторію (фото)

В мікрорайоні Вересневе відкрили оновлену амбулаторію (фото)

11 липня відбулося відкриття після капітального ремонту амбулаторії у мікрорайоні Вересневе.

Участь у урочистості взяли виконувач повноважень Луцького міського голови, секретаря міської ради Григорій Пустовіт та радник міського голови Ігор Поліщук.

За словами головного лікаря Луцького центру первинної медико-санітарної допомоги №1 Лідії Кривдік, ремонт у приміщенні амбулаторії загальної практики сімейної медицини, яка що розташована на вулиці Корольова, 3, капітальний ремонт не проводився з кінця 50-х років минулого століття.

«Раніше тут була лікарня і поліклініка, відділення поліклініки № 1 було.Передана вона нам була, в 2013 році, коли був створений комунальний заклад «Луцький центр первинної медико-санітарної допомоги № 1», нас об'єднали з цією амбулаторією. Її приміщення було в плачевному стані: то підлога прогнила в реєстратурі,то в одному з кабінетів дах почав валитися. Спочатку виникла ідея відремонтувати приміщення за кошти Світового банку, проте це дуже довга процедура і ми звернулися до Луцької міської ради. Тодішній Луцький міський голова, нині покійний, Микола Ярославович Романюк не відмовив нам, так само підтримав нас і депутатський корпус. Отак у жовтні минулого року працівники «Луцьксантехмонтажу №536» приступили до ремонтних робіт. В результаті ми маємо зараз розкішну амбулаторію, з відремонтованим приміщенням. Окрім того, за кошти міського бюджету закуплені меблі та медичне обладнання для лікувального закладу»,- зазначила Кривдік.

До слова, отримати медичну допомогу у лабораторії зможуть близько п’яти тисяч людей.

Начальник управління охорони здоров'я Луцької міської ради Микола Якимчук, зауважив що ця амбулаторія є старожилом не лише в місті, але й в області. Її приміщення було в занедбаному стані.

«Завдяки облаштуванню приміщення амбулаторії загальної практики сімейної медицини, враховуючи, запровадження реформування галузі охорони здоров'я, з'явилася можливість надавати якісну доступну медичну допомогу не тільки мешканцям мікрорайону, але й мешканцям прилеглих вулиць», - висловив думку він.

Радник Луцького міського голови Ігор Поліщук наголосив, що на ремонт приміщення із бюджету міста було виділено три мільйони гривень.

Він додав, що приміщення перебувало у аварійному стані, що спричиняло незручності як для пацієнтів, які там перебували, так і для працівників.

«Аби завершити роботи, придбати медичне обладнання, забезпечити амбулаторію м'яким інвентарем, здійснити благоустрій території з освітленням та капітальним ремонтом підсобних приміщень уже в цьому році додатково виділили 10,3 мільйонів гривень», - зауважив Поліщук.

Мешканці мікрорайону не приховували захвату від нового вигляду приміщення, від сучасного обладнання, а також не скупилися на слова вдячності владцям та медперсоналу.

Також в приміщенні амбулаторії функціонуватиме аптека. Це дозволить пацієнтам купувати лікарські засоби безпосередньо на місці.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Волинь, Фото, Лікарі
В тему