10 Липня 2018
Новини

«Треба відверто говорити людям, що держава не може їх забезпечити»,- Григорій Пустовіт

«Треба відверто говорити людям, що держава не може їх забезпечити»,- Григорій Пустовіт

Виконувач обов’язків Луцького міського голови Григорій Пустовіт висловив думку про те, що держава не піклується про своїх мешканців, зокрема про людей, які працюють в медичній та освітній галузях, та громадян, котрі хворіють на цукровий діабет.

За його словами, попри те що зараз відбуваються процеси реформування, держава відмовля­ється виконувати взяті на себе обов’язки, зокрема у частині виділення грошей на заробітну плату медикам та освітянам. Відповідно до нової реформи, гроші на це мають виділятися із державного бюджету, а не із місцевих.

«Ми отримали лист з міністерства, де написано, що вони не будуть виділяти гроші на зарплати лікарям та вчителям. Хочуть щоб ці гроші знаходили ми. А чому вони не визнають, що в державі є проблема. Треба відверто говорити людям, що держава за них не піклується, що вона не може забезпечити своїх громадян, що державі не потрібні лікарі, вчителі», - наголосив Пустовіт.

Також він додав, що щоб заплатити заробітну плату працівникам медичних та освітніх установ бракує 45 мільйонів гривень субвенції.

Директорка департаменту фінансів та бюджету Лілія Єлова, повідомила, що проблемним є питання забезпечення інсуліном хворих цукровий діабет. На забезпечення їх необхідним лікуванням потрібно додатково 2,2 мільйона гривень.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Волинь, луцьк, освіта, Лікарі
В тему