10 Липня 2018
Новини

Волинян просять привітати сина воїна-героя, який зовсім не пам’ятає татка

Волинян просять привітати сина воїна-героя, який зовсім не пам’ятає татка

Організатори проекту «Діти Небесного легіону», що реалізується на Волині, звертаються до волинян із проханням допомогти створити свято для маленького хлопчика, чий татко не повернувся із війни на Сході України. Пише видання «ВолиньПост».

10 липня свій п’ятий день народження зустріне Владиславчик – син Сергія Івановича Куруки. Чоловіка мобілізували до ЗСУ у квітні 2014-го. Був снайпером у складі 51-ї окремої механізованої бригади та виконував завдання в зоні АТО. Зв’язок із Сергієм обірвався 25 серпня 2014 року, коли перебував поблизу села Дзеркальне на Донеччині. Востаннє виходив на зв’язок 13 серпня.

Сергій загинув у ніч на 25 серпня 2014 року в бою за Іловайськ у районі Кутейникового. 3-й батальйон бригади опинився в оточенні біля Березного, Оленівки під постійним обстрілом. Воїна шукали рідні, та ні серед полонених, ні серед загиблих його не було. Як згодом з’ясувалося, Сергія поховали у місті Дніпро як невідомого солдата. Коли за результатами експертизи ДНК ідентифікували особу полеглого бійця, тіло ексгумували та передали рідним для перепоховання в Луцьку.

Указом Президента України від 17 липня 2015 р. «за особисту мужність і високий професіоналізм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі» Сергій Курука нагороджений медаллю «За мужність» III ступеня (посмертно). У грудні на будинку, де мешкав Герой, встановили меморіальну дошку.

За життя Сергій був завжди усміхненим, привітним, добрим, а побратими та друзі називали його не інакше, як «людиною із сонцем в очах».

Синочок Владик, який днями святкує п’яті іменини, зовсім не пам’ятає татуся. Знайомий з ним лише із фото, ходить із мамою до батька на могилку і знає, що тато на небі. Хоча, звісно ж, як і кожному хлопчику, йому бракує поруч мужнього батьківського плеча.

Владик ходить до дитсадка, де має купу друзів, адже дуже комунікабельний, спілкується залюбки і з вихователями та нянями. У садку хлопчику найбільше до вподоби малювати, легко запам’ятовує нові англійські слова. Уже потроху рахує та вивчає літери, адже скоро йому до школи.

Хлопчик життєрадісний і жвавий, любить активні рухливі ігри. Особливо – гратися бумерангом та копати м’ячика, гасає на велосипеді. Мріє про нові розвивальні іграшки. Улюблених мультиків у малюка багато. Найбільше подобається слухати поради та розповіді Тітоньки Сови.

Наш іменинник росте доброю дитиною. Уже зараз проявляє турботу про тваринок. Має удома улюбленця – пса Айка, а ще кицьку та двох кошенят. З ними залюбки бавиться, адже вони теж хочуть поганяти, а ще – милі та м’якенькі.

Торік улітку стараннями волонтерів родина відпочила у сонячній Греції, за що мама Владислава дуже вдячна усім причетним. Адже хлопчик оздоровився і отримав купу позитивних вражень. Його дивували камені на узбережжі, чиста, прозора водичка, досі син згадує музей в Афінах. Мрією нашого винуватця свята є подорож до моря та у дельфінарій.

Владик росте юним патріотом, коли вони були за кордоном, хлопчик повторював, що в Україні усе краще. Постійно малював синьо-жовті прапорці.
Владислав – любимий та люблячий синочок. Він постійно обіймає та цілує маму, може, йдучи по дорозі, розповідати: «Це моя мамочка! Я її люблю!». Малюк така непосида, та коли потрібна допомога мамі, то він біжить підсобити їй – чи попилососити, чи витерти щось, завжди за собою прибере на кухні.

А ще хлопчик обожнює своїх бабусь Ольгу та Віру. Йому цікаво з ними спілкуватися, пробує їм допомагати, а вони в свою чергу балують улюбленого онучка смачненькими тортиками та пиріжками.
Владик ввічливий, мама пригадує такий випадок: якось, коли їхали в маршрутці, син, як маленький джентльмен, допоміг старенькій бабці вийти, подав їй руку.
Мама Наталка дякує усім небайдужим людям, зокрема волонтерам, що надають суттєву допомогу її сім’ї: «Найголовніше у зустрічах, які організовують волонтери, – це моральна підтримка для нас, різноманітні мотивуючі зустрічі, які допомагають знаходити сили рухатися далі. Ми всі здружилися, і навіть наші дітки з нетерпінням чекають зустрічі одне з одним, знають, що на них завжди чекають розваги, зоопарк, мультфільми, подарунки».

Мама каже, що особливих потреб її син на цей момент не має, усім необхідним дитину забезпечує сама. Тому Владик буде радий будь-якому подарунку та привітанню у своє свято.

Зробити сюрприз хлопцю може кожен, привітавши його з днем народження на свій розсуд.

Інформація для благодійників: Курука Владислав – 5 років (10.07.2013). Ківерцівський р-н. Зріст: 116 – 120; Розмір взуття: 30 – 31.

Щоб допомогти, потрібно звертатися за цими контактами: (050) 973-44-84; (098) 948-14-50.
Інформація про інших дітей Небесного легіону – за посиланням.

Маєте бажання підтримати іменинників – переказуйте кошти координатору проекту (Приватбанк: 4149-4978-1590-0321, Скиба Наталія Миколаївна), зазначаючи, на яку саме дитину адресуєте.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Волинь, ато, діти
В тему