9 Липня 2018
Новини

Дешеві Android-смартфони виявилися шпигунами

Дешеві Android-смартфони виявилися шпигунами

Експерти в області кібербезпеки виявили встановлені шкідливі програми на дешевих Android-смартфонах.

Про це повідомляє wsj.com.

Подібні програми збирають дані про моделі телефонів і їх власників, а потім відправляють інформацію рекламним компаніям, які пізніше завалюють користувачів оголошеннями на основі їх переваг. Серед переданих даних фахівці відзначили номера IMEI, MAC-адреси і місцезнаходження користувача.

За інформацією видання, збором даних займаються кілька рекламних компаній, в число яких входять сінгапурська GMobi, китайська Adups і індійська MoMagic. Гендиректор першої з них Пол Ву (Paul Wu) розповів журналістам, що виробники дозволяють встановлювати шпигують додатки на смартфони, щоб GMobi могла відправляти користувачам безкоштовні оновлення ПЗ. При цьому Huawei і Xiaomi, які на сайті компанії вказані в якості партнерів, заперечують роботу з GMobi.

Ву також заявив, що його компанія не порушує закони про збір даних. З цією заявою погодилися представники Adups і MoMagic.

Раніше дослідники виявили небезпечну уразливість у всіх Android-смартфонах, випущених після 2012 року. Йдеться про атаку RAMPage, яка дозволяє зловмисникам красти важливу інформацію зі смартфонів власника.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ, технології, android
В тему

Останні матеріали