5 Липня 2018
Новини

ЧС-2018: герої та невдахи 1/8 фіналу Чемпіонату світу

ЧС-2018: герої та невдахи 1/8 фіналу Чемпіонату світу

Діючі чемпіони Європи, Англія вперше в історії здобула перемогу по пенальті, а Мессі упустив шанс виграти великий турнір зі збірною.

Перший раунд плей-офф російського мундіалю став не менш сенсаційним, ніж відбірковий турнір і груповий етап. На щастя, деякі матчі плей-офф не були типовими,  стали правжньою битвою на виживання. Натомість, деякі команди показали справжній спектакль з масою забитих голів. Пише vesti-ukr.com.

Краща команда. Бразилія

Бразильці впевнено крокують до свого шостого титулу, не помічаючи нікого не своєму шляху. Наступною командою, що потрапила під бразильський каток, стала Мексика. «Ацтеки» створили чимало проблем їм ще на старті матчу. Це свідичить про те, що і у так потужної Бразилії є запасні плани на гру під кожного суперника.

Найгірша команда. Іспанія

1114 пасів і всього лише 7 в чужій штрафній - це вирок для команди Фернандо Йерро. Небажання чи невміння створювати гольові моменти при тотальному контролі з менш класним суперником недопустимо. Росія заслужено покарала іспанців в серії пенальті за їх боягузтво і відверту пасивність.

Кращий гравець. Едінсон Кавані (Уругвай)

Едінсона завжди дратувало, що в збірній він у тіні Луїса Суареса. У Росії вони зобов'язані були стати єдиним цілим і вести вперед всю команду, що поки у них блискуче виходить. Перший гол в ворота Португалії став підсумком їх телепатичного взаємодії, а другий м'яч трапився завдяки майстерності Кавані.  Відтак, Едінсон вийшов з тіні Суареса і став національним героєм.

Найгірший гравець. Карлос Санчес (Колумбія)

Опорний півзахисник збірної Колумбії буде згадувати цей чемпіонат світу в страшних снах. У першій грі в його пасиві - видалення і пенальті в свої ворота, а в матчі з Англією він подарував суперниками єдиний гольовий момент у грі.

Кращий матч. Бельгія - Японія

Склалося враження, що бельгійці самі собі створили проблеми, щоб потім їх блискуче вирішити. У цьому матчі було все - красиві голи, інтрига до останньої секунди, точний удар вкінці, красиві індивідуальні дії футболістів, справжня драма. Злегка підвів лише перший тайм, та й хто його пам'ятає, після такого шедеврального другого? Підсумок, перемога бельгійців: 3 - 2.

Найгірший матч. Колумбія - Англія

Команди мучили один одного, брудно боролися в центрі поля і майже не били по воротах. Обидва голи були забиті зі стандартів, а перший -  пенальті. Було дуже багато суперечок, симуляцій та затягування часу. Овертайм і зовсім можна було не дивитися.

Подія. Вихід Росії до чвертьфіналу

У росіян не вірив перед матчем з Іспанією майже ніхто. Може допускали можливість проходу господарів ті, хто уважно дивився матчі Іспанії з Іраном і Марокко. Іспанці ж зіграли максимально беззубо і дозволили довести справу до серії пенальті, де багато що залежить від конкретних умінь воротаря і б'ють футболістів.

Символічна збірна етапу

Каспер Шмейхель (Данія) - Андреас Гранквіст (Швеція), Йерро Міна (Колумбія), Ілля Кутєпов (Росія) - Бенжамен Павар (Франція), Іван Ракітіч (Хорватія), Пауліньо (Бразилія), Еміль Форсберг (Швеція) - Кілліан Мбаппе ( Франція), Едінсон Кавані (Уругвай), Неймар (Бразилія).

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ, футбол, футбол, спорт
В тему