4 Липня 2018
Новини

У Луцьку не буде ринку на Львівській

У Луцьку не буде ринку на Львівській

Члени виконавчого комітету Луцької міської ради не погодили проект рішення про розміщення ринку на вулиці Львівській.

Начальник управління розвитку підприємництва та реклами Наталія Рибай повідомила, що підприємець Юрій Крищук хоче встановити на Львівській 112, дев’ятнадцять павільйонів де б підприємці, котрі залишилися без роботи через несення ринку поблизу житлового комплексу «Сафрон», могли б продавати свої товари.

За її словами власником території є Юрій Крищук, однак мешканці сусідніх будинків проти того, аби на ній облаштовували ринок. Тим паче, що цільове призначення ділянки – садівництво.

Член виконкому наголосив, що підприємці дійсно лишилися без заробітку. Створення ринку не лише дасть можливість людям купувати речі на одній території, але дозволить створити нові робочі місця та наповнити казну за рахунок сплати податків.

Виконувач повноважень Луцького міського голови Григорій Пустовіт, своєю чергою, зазначив, що члени профільної комісії міськради не підтримали цього проекту рішення, аргументуючи тим, що у місті достатньо ринків, де люди можуть здійснювати свою підприємницьку діяльність.

Представник мешканців сусідніх з вищевказаною територією будинків Любомир Третяк, розповів, що, вони не хочуть, аби під їх вікнами був ринок, бо добре пам’ятають ситуацію, яка творилася на минулому ринку. А саме: постійне перебування там нетверезих людей, купи сміття, шум.

«На нове місце переїдуть ті ж самі підприємці, які торгували на бувшому ринку. Я не вірю, що ситуація зміниться кардинально», - висловив думку він.

Також пан Третяк додав, що у проекті будівництва визначено лише близько десять паркомісць. Їх не вистачить для того, щоб без проблем можна було розвантажити продукцію для 19 павільйонів. Тим паче, вулиця Львівська не розрахована для великої кількості вантажівок. Автомобілі будуть створювати затори.

Юрій Крищук заперечив, що облаштування ринку не створить проблем, адже він хоче зробити сучасне місце для торгівлі.

«Це не буде ринок радянського зразка. Це буде новий формат: комплекс малих архітектурних форм. Там буде чистота. Я встановлю освітлення, озеленю територію, підключу охорону. Тим більше в жодному павільйоні не будуть продаватися спиртні напої. », - наголосив підприємець.

Мешканка будинку на вулиці Львівській,110 Вікторія Петрук висловила думку про недоцільність створення ринку, адже на вулиці розвинена інфраструктура: там вистачає магазинів, як продуктових, так і іншого спрямування торгівлі.

Члени виконкому, вислухавши аргументи двох сторін вирішили не давати дозволу на облаштування цього ринку.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Волинь, луцьк, сесія, луцька міська рада, ринки
В тему

Останні матеріали