4 Липня 2018
Новини

У Луцьку подорожчав вивіз сміття

У Луцьку подорожчав вивіз сміття

В обласному центрі Волині підняли тарифи на вивіз сміття.

Про це стало відомо під час засідання виконавчого комітету Луцької міської ради.

За словами заступника виконувача обов’язків міського голови Григорія Недопада, тариф на вивіз сміття не переглядали ще з 2008 року. Його тільки коригували. У зв’язку із подорожчанням паливно-мастильних матеріалів, збільшенням ціни на електроенергію та зростанням заробітної плати, виникла необхідність підняти вартість послуги вивозу сміття для населення.

Директор комунального підприємства «Спецкомунтранс» Валерій Кузьмич  зазначив, що тарифи зростуть на 49%. Відтак, за вивіз сміття лучани будуть змушені платити 18 гривень 38 копійок.

Він додав, що на підприємстві критично не вистачає грошей. Всі кошти, які надходять від людей, йдуть на заробітні плати працівникам та на купівлю паливно-мастильних матеріалів.

Також, за його словами існує і кадрова проблема. Через низьку оплату праці люди масово звільняються.

Валерій Кузьмич зауважив, що наразі, за умови добросовісного виконання працівником своїх обов’язків та відсутності поломок транспорту, водій сміттєвоза отримує 10 тисяч гривень зарплати.

«Якщо ми піднімемо тариф, то можна буде говорити про заробітну плату у розмірі 17 тисяч гривень. Практично всі наші працівники – люди, які проживають у довколишніх селах. Дехто з них живе за 64 кілометра. А підвищена зарплатня відкриє нам потік більшої кількості бажаючих працювати у нас».

Директор КП «Спецкомунтранс»  наголосив, що уже закуплено чотири нові машини на підприємство. У планах же замінити контейнери для сміття та встановити навігацію на машини.

Члени виконкому погодили це рішення.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Волинь, луцьк, сесія, луцька міська рада, спецкомунтранс, сміття, тарифи
В тему