4 Липня 2018
Новини

У конкурсі Miss Universe 2018 братиме участь трансгендер

У конкурсі Miss Universe 2018 братиме участь трансгендер

26-річна Анхела Понсе з Севільї (Іспанія) стала першою дівчиною-трансгендером, яка перемогла на конкурсі «Міс Іспанія».

Вона представлятиме свою країну на Miss Universe 2018, пише сайт «Advocate».

Анхела була оголошена переможницею національного конкурсу в минулі вихідні. Незабаром після цього її ім'я з'явилося у числі учасниць «Міс Всесвіт».

Понсе перемогла з другої спроби. Перша була зроблена у 2015 році, коли Анхела також брала участь в конкурсі «Міс Іспанія». Тоді сам факт появи дівчини-трансгендера на національному конкурсі був вельми незвичайною подією, але перемога Анхеле не дісталося.

Тепер Анхела пише у своїх блогах у Twitter і Instagram, що збулася її найзаповітніша мрія. Вона вважає свою перемогу історичною, відзначаючи той факт, що корона переможниці прикрасила її голову в останній день «місяця гідності», що відзначається у червні представниками сексуальних меншин в Іспанії та інших країнах світу.

Нагадаємо, що в цьому році і в ізраїльському національному конкурсі краси вперше брала участь дівчина-трансгендер – 23-річна Талін Абу Хана. Вона потрапила до фінальної четвірки, але не стала переможницею.

Пробити «скляну стелю» у 2012 році вдалося дівчині-трансгендеру Жене (Дженні) Талаковой, яка домоглася права брати участь в конкурсі «Міс Канада». Рішення про допуск її до конкурсу тоді затвердив Дональд Трамп, який був організатором Miss Universe. Пізніше трансгендерів стали допускати до участі у жіночих конкурсах краси у інших країнах. Але до сих пір жодної з таких учасниць не вдавалося перемогти на національному конкурсі і отримати путівку на «Міс Всесвіт» або «Міс Світу».

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ, шоу-бізнес, іспанія, конкурси, miss universe 2018
В тему