28 Червня 2018
Новини

Подарунки та концерт для військових зенітно-ракетного полку привезли камінь-каширці

Подарунки та концерт для військових зенітно-ракетного полку привезли камінь-каширці

У рамках шефської допомоги завітали до бійців зенітно-ракетного полку, що дислокується у Володимирі-Волинському, гості з  Камінь-Каширщини, – голови РДА Валерій Дунайчук, районної ради Віктор Сус та начальник управління соціального захисту населення районної адміністрації Максим Демидюк.

Разом із ними розбавити військові будні і подарувати бійцям гарний настрій, заспівавши українських народних та патріотичних пісень, приїхав народний аматорський ансамбль «Родовід» Камінь-Каширського районного будинку культури. Колектив,  керівником якого є заслужений працівник культури України Людмила Довгун, минулого року відсвяткував 30-річчя. До речі, він не вперше виступає перед армійцями. Так, минулого року самобутні дзвінкоголосі артисти радували своїми виступами військових 14-ї окремої механізованої бригади.

Гості завітали не з пустими руками, у якості подарунка для військової частини привезли акустичну апаратуру. Однак, як зазначив очільник районної адміністрації Валерій Дунайчук, їхній візит, швидше став ознайомлювальним, оскільки у подальшому по мірі можливостей обіцяють підтримувати військових цієї частини, як підтримують й інші військові підрозділи. А від допомоги тут не відмовляються. Оскільки територія та приміщення, які довгий час пустували, з відродженням військового життя у частині, потребують відновлення. А це – ремонт у казармах,  облаштування їдальні.  Зважаючи на те, що є проблеми з житлом, бо чимало служить бійців з різних регіонів, командування частково  намагається самотужки вирішити це питання, облаштувавши в одному з приміщень кімнати для контрактників. Але цього недостатньо, оскільки тих, хто потребує житлової площі, значно більше. І якщо хлопці, котрі ще не встигли одружитися, можуть винайняти якусь кімнату, то з сімейними складніше. Бо з відродженням 14 ОМБр та ЗРП у провінційному містечку важко знайти квартиру. А людям потрібно десь жити.

Не приховує командир частини полковник Заіченко, що мають брак кадрів. На запитання, яких професій не вистачає, відповідає, – усіх. На сьогодні зенітники потребують водіїв, ремонтників, як говорить офіцер, щоб і гайки умів крутити, і в електроніці розбирався, а головне – був відповідальним і мав бажання служити. Наразі військові готуються до виїзду на полігони, де проходитимуть бойове злагодження, далі чекатимуть наказу командування. Варто зазначити, бійці вже мають досвід перебування у зоні ООС, де  понад півроку охороняли повітряний простір держави, з честю виконавши поставлені завдання.

Концерт тривав годину. Насамкінець Полковник Заіченко подякував гостям за увагу та підтримку, а на знак вдячності вручив колективу, а також Валерію Дунайчуку та Віктору Сусу грамоти.

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Волинь, концерти, армія
В тему