27 Червня 2018
Новини

Молитва за Україну, вірші, танці, співи: у Луцьку урочисто відзначили День Конституції

Молитва за Україну, вірші, танці, співи: у Луцьку урочисто відзначили День Конституції

У Луцьку відбулися урочистості до Дня Конституції України.

Захід вперше відбувся не у владних кабінетах чи у стінах волинського драмтеатру. Сотні людей цього річ зібралися біля головного корпусу Східноєвропейського Національного Університету, поблизу пам’ятника Тарасу Шевченку.

Урочистості розпочали із молитви за Україну. Потому Митрополит Луцький і Волинський Михаїл привітав всіх зі святом та сказав, що сьогодні цей день відзначають у незвичному форматі.

«На цьому місці ми завше вшановували Шевченка. Сьогоднішнє дійство свідчить про нові вітри як в Україні, так і у владі. Вперше ми почали так урочисто вшановувати наш закон. Сьогодні ми перейшли від заупокою до здравія. Ми почали бачити світло в кінці тунелю. Ми розуміємо, що тепер буде діяти не закон сили, а сила закону. Сила закону увійде в наше життя, щоб ми любили свою землю, щоб ми стали законослухняними», – зауважив священнослужитель.

Також він закликав шанувати український закон, «бо саме ми його встановили в нашій державі».

Голова Волинської облдержадміністрації Олександр Савченко зауважив, що кожен громадянин повинен «любити Україну, любити себе в Україні та Україну в собі».

Керманич області наголосив, що за останні чотири роки наша країна пройшла багато випробувань. Та додав, що тепер ми стали справжніми українцями.

«Ми вибрали правильний вектор і з нього вже не звернемо», – сказав Савченко.

Він висловив щиру подяку військовослужбовцям, котрі стоять на захисті територіальної цілісності нашої землі.

На завершення лучанам подарували святковий концерт.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Волинь, луцьк, конституція
В тему