25 Червня 2018
Новини

В Саудівській Аравії жінок уперше пустили за кермо

В Саудівській Аравії жінок уперше пустили за кермо

В Саудівській Аравії скасували закон, який забороняв жіноцтву керування автомобілем. Зміни набрали чинності у неділю, 24 червня. І вже у ніч із на понеділок перші «узаконені» автомобілістки (щасливиці, що заздалегідь виробили права) виїхали на вулиці столиці – Ер-Ріяда. Пише видання BuzzFeed.

Перші десять аравійок отримали посвідчення водія в перших числах червня після того, як влада анонсувала, що заборона на водіння для жінок буде невдовзі знята в рамках зусиль наслідного принця Мухаммеда ібн Салмана із модернізування країни.

В той же час десятки активісток, що борються за базові права жінок, залишаються у тюремних стінах. Зокрема, шістьох із них запроторили за ґратки усього за кілька тижнів до зняття заборони. За словами правозахисної групи Amnesty International, активістки, серед яких Іман аль-Нафджан і Азіза аль-Юсеф, можуть постати перед судом за звинуваченням у тероризмі й отримати термін до 20 років.

Тим часом їхні посестри на волі, щасливі власниці авто і новеньких документів на право ними кермувати, святкують історичну подію тим, що виїздять на вулиці столиці. Зокрема, новоспечена водійка Самар Альмогрен уперше виїхала у центр Ер-Ріяда за кермом власної машини одразу після настання півночі 24 червня.  

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ, саудівська аравія, жінки, закон
В тему

Останні матеріали