25 Червня 2018
Новини

Четверо землян назавжди відправляться на Марс

Четверо землян назавжди відправляться на Марс

Як повідомив керівник програми Mars One Бас Лансдорп, фінансування проекту, метою якого є створення на Марсі стаціонарної бази, практично завершено. Пише  blyskavka.pro.

«Ми уклали інвестиційний контракт на шість мільйонів євро, наступна стадія стартує на початку 2019 року, – розповів вчений.

Як зазначає видання, у найбільше місто ОАЕ він приїхав, щоб розповісти про свій проект в технопарку «Силіконовий оазис».

Mars One – приватна компанія, чия мета – створення земної колонії на Червоній планеті, причому поселенці будуть відібрані з числа добровольців і покинуть Землю назавжди.

У штаті проекту вісім чоловік, терміни його реалізації багаторазово переносилися – в основному через проблеми з фінансуванням, – а технічні і моральні аспекти – ставилися під сумнів вченими і фахівцями аерокосмічної галузі.

Проте Бас Лансдорп впевнений в успіху ініціативи. З понад 200 тисяч жителів Землі, які подали заявки на участь в експедиції, відібрані 100 осіб. На наступному етапі їх число скоротиться до 40, а також будуть проведені переговори з аерокосмічними компаніями про доставку на Марс перших поселенців.

У 2031 році планується відправити на четверту планету Сонячної системи чотирьох колоністів: двох чоловіків і двох жінок. Рік по тому вони досягнуть Марса, побудують базу і проживуть в ній два роки. У 2034 році до них приєднається друга партія поселенців, в 2036-му – третя і так далі.

«Успіх місії в тому, що поселення на Марсі буде постійним і нам не потрібно придумувати технологію для повернення людей на Землю», – зазначив Бас Лансдорп.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ, марс, космос, наука
В тему