23 Червня 2018
Новини

Дівчину-підлітка пігулки для схуднення довели до реанімації

Дівчину-підлітка пігулки для схуднення довели до реанімації

У Харкові 13-річну дівчину госпіталізували у важкому стані після того, як вона випила пігулки для схуднення. Дитина придбала препарат через інтернет.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Харківської області.

«Інформація про подію надійшла до чергової частини Немишлянського відділу поліції 17 червня близько 11:00. Попередньо встановлено, що 13-річна дівчинка за місцем прооживання випила пігулки з метою схуднення. Після прийому засобів їй стало зле і вона у тяжкому стані була доставлена до реанімаційного відділення Харківської обласної дитячої клінічної лікарні», - йдеться у повідомленні.

Наразі дівчинку перевели до алергологічного відділення, її життю нічого не загрожує.

Інформацію про подію внесено до Єдиного реєстру заяв і повідомлень.

Поліцейські проводять перевірку для з'ясування всіх обставин отруєння.

За словами дієтологів будь-які таблетки для схуднення не несуть бажаного результату, а ось нашкодити організму реально можуть. Для 13-річної дівчинки і одна така таблетка може виявитися квитком в реанімацію.

Як правило, такі препарати спрямовані на блокування засвоюваності жирів, містять в собі безліч компонентів, здатних порушити роботу нервової та ендокринної систем.

Також дієтологи стверджують, що "чудо-пігулки" найчастіше є психотропними препаратами та викликають збій роботи організму в цілому і призводять до анорексії і до окремих захворювань серця.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, отруєння, харків, діти, поліція
В тему