23 Червня 2018
Новини

23 червня відзначають Міжнародний день вдів

23 червня відзначають Міжнародний день вдів

23 червня – 174-й день року (175-й у високосні роки) у григоріанському календарі. До кінця року залишається 191 день.

Міжнародні:

Міжнародний день вдів. Перший Міжнародний день вдів (International Widow's Day) світове співтовариство відзначило в 2011 році. Ця дата дає можливість приділити увагу важкому становищу жінок і дітей, які залишилися без чоловічої опори.

За даними Організації об'єднаних націй, на сьогоднішній день в світі налічується близько 250 мільйонів вдів, з них 115 мільйонів відчувають злидні. Дуже багато вдів проживає в країнах, де вирують збройні конфлікти; їх становище особливо важке: вони втрачають чоловіків у молодому віці, при цьому змушені виховувати дітей в умовах бойових дій і без будь-якої підтримки. Ситуація ускладнюється тим, що в багатьох країнах статус жінки є залежними від статусу її чоловіка, і, коли залишилася вдовою, вона може втратити все – аж до елементарних засобів для існування.

День державної служби ООН.

День балалайки.

Міжнародний Олімпійський день.

Національні:

Україна: День державної служби.

Люксембург: Національне свято Великого Герцогства Люксембург. День народження Великого Герцога.

Латвія: День Ліго.

Іспанія: Свято Святого Хуана (кульмінація – ніч на 24 червня).

Казахстан: День поліції.

Молдова: День проголошення суверенітету.

Естонія: День перемоги.

Фінляндія: Іванів день. Хто хоч раз побував у Фінляндії, знає, що особливим темпераментом жителі цієї країни не відрізняються. Фіни ніколи нікуди не поспішають, але в той же час і спізнюватися не в їхньому стилі. Для них пунктуальність – запорука успіху, а відсутність емоцій – ознака хорошого тону. Але бувають дні, коли фіни, забувши про всі пристойність.

Трапляється це 6 грудня – в День незалежності і на Іванів день (Midsummer), що припадає в період літнього сонцестояння.

Іванів день у Фінляндії традиційно святкується в першу суботу після 19 червня. До свята фіни готуються заздалегідь. У ці дні вулиці міст буквально потопають в березовому листі. Березові вінки або гілки можна зустріти всюди: в церкви, в магазинах і в приватних будинках. За традицією, береза символізує гостинність. І якщо господар прикрасив двері свого житла гілкою цього дерева, значить, кожен подорожній буде прийнятий тут з привітністю.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ, яке сьогодні свято
В тему