22 Червня 2018
Новини

У Луцьку подбають про дітей з особливими освітніми потребами

У Луцьку подбають про дітей з особливими освітніми потребами

Створять КП «Інклюзивно - ресурсний центр Луцької міської ради».

На засіданні постійної комісії з питань соціального захисту, охорони здоров'я, материнства та дитинства, освіти, науки, культури, мови депутати підтримали зміни до Статуту комунального закладу «Інклюзивно - ресурсний центр Луцької міської ради», який знаходитиметься у Будинку вчителя за адресою: вулиця Шевченка, 14.

Як інформує відділ інформаційної роботи міської ради, зараз у приміщенні тривають ремонтні роботи, оголошено конкурс на посаду директора. Створення такого Центру у Луцьку сприятиме забезпеченню дітям з особливими освітніми потребами необхідної психолого-педагогічної підтримки, з урахуванням їх індивідуальних потреб.

Підтримали депутати постійної комісії і звернення Луцької міської ради до Верховної ради України та народних депутатів від Волинської області, аби вони посприяли внесенню змін до Закону України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування». Йдеться про підтримку осіб з інвалідністю,  їх працевлаштуванню, стимулюванню фізичних осіб-підприємців брати  на роботу осіб з інвалідністю шляхом встановлення розміру ставки єдиного внеску у розмірі 8,41 відсотка бази нарахування єдиного внеску для працюючих осіб з інвалідністю та з метою підтримки підприємницької діяльності. Відтак, громадяни з особливими потребами матимуть більше шансів влаштуватися на роботу, а фізичні особи-підприємці - пільгову ставку єдиного внеску.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Волинь, луцьк, діти, луцька міська рада
В тему

Останні матеріали