19 Червня 2018
Новини

19 червня відзначають День емансипації

19 червня відзначають День емансипації

19 червня – 170-й день року (171-й у високосні роки) в григоріанському календарі. До кінця року залишається 195 днів.

Міжнародні:

Міжнародний день боротьби з сексуальним насильством в умовах конфлікту.

Всесвітній день дитячого футболу. Проголошений Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ) і Міжнародною федерацією футбольних асоціацій (ФІФА) з метою привернення уваги світової спільноти до проблем дітей і пропаганди здорового способу життя серед молоді.

Національні:

Алжир: День революції.

Кувейт: День незалежності.

США: День звільнення рабів.

Тринідад і Тобаго: День праці.

Уругвай: День народження Хосе Артігаса.

ПМР: День пам'яті жертв Бендерської трагедії (1992).

США, штат Техас: День емансипації. Щорічно 19 червня у багатьох штатах США відзначається День емансипації або День свободи (Freedom Day).

Взагалі-то, міжнародний День жіночої емансипації відзначається 30 травня. Імовірно, основою свята стало історична подія – саме в цей день у 1431 році було страчено Жанну д'Арк – дівчину, яка перевершила у традиційних «чоловічих» заняттях, війні і дипломатії, багатьох представників сильної статі. Крім того, 30 травня 1932 року в Німеччині був прийнятий закон «Про юридичне становище жінок-чиновників».

Однак в Техасі – одному з найбільших штатів США – вирішили піти «своїм шляхом» і заснували власний День емансипації, який стали відзначати 19 червня. Історичною передумовою для встановлення Дня емансипації послужило звільнення афро-американського населення Техасу від рабства у 1862 році. В даний час, принаймні, зовні ніщо не вказує на те, що права жінок в цьому штаті потребують особливого захисту. Тим більше, що, за даними переписів населення, жінок тут проживає навіть більше, ніж чоловіків.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ, емансипація, яке сьогодні свято
В тему