17 Червня 2018
Новини

В День батька прийнято носити троянди

В День батька прийнято носити троянди

У багатьох країнах світу в третю неділю червня святкується День батька (Father's Day). Почали його святкувати в Америці. Жінка на ім'я Сонора Смарт, в заміжжі Додд (Sonora Smart Dodd) у 1909 році в церкві під час служби, присвяченої Дню матері, подумала про те, що після смерті матері її і ще п'ятьох дітей виховував батько, Вільям Джексон Смарт.

Сонора хотіла, щоб її батько знав, яка він особлива людина для неї, як вона його любить і цінує. Адже її батько жертвував усім, щоб виконувати всі свої батьківські обов'язки і був в очах його дочки найбільш мужньою, неегоїстичною і люблячою людиною.

Сонора звернулася до місцевої влади з пропозицією заснувати нове свято, її підтримали і збиралися влаштувати святкування 5 червня – в день народження Вільяма Смарта, але часу на підготовку не вистачило, і свято було перенесено на 19 червня. Незабаром свято стало популярним і в інших містах штату.

Отже, День батька з'явився як вираження любові і подяки, які дочка присвятила своєму батькові. Троянди – квіти Дня батька: червоні носять, якщо батько живий, і білі, якщо батько помер. І, звичайно ж, в цей день прийнято дарувати своїм батькам подарунки і влаштовувати сімейні торжества.

Слідом за США День батька в третю неділю червня стали відзначати Великобританія, Нідерланди, Франція, Китай, Японія та інші країни. Цікаво, що, навпаки, багато країн встановили для вшанування батьків свої національні дні: німці відзначають День батьків в день Вознесіння Господнього, австралійці – в першу неділю вересня, італійці – 19 березня.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ, яке сьогодні свято, день батька
В тему