15 Червня 2018
Новини

Неймовірний подарунок татусеві-одинаку зробила «мама Гаррі Поттера»

Неймовірний подарунок татусеві-одинаку зробила «мама Гаррі Поттера»

Британська письменниця розчулилася історією батька, який сам виховує доньку, і зробила сім’ї щедрий презент.

Тато-одинак, який нерідко не міг дозволити собі поїсти, щоб нагодувати доньку-підлітка, отримав неймовірний подарунок від матері «Гаррі Поттера» – британської письменниці Джоан Роулінг. Британець на ім’я Метт Берк поділився у соцмережах історією про дивовижний зв’язок, який йому вдалося створити зі своєю дочкою, котру виховує сам, читаючи разом книги про юного мага Гаррі Поттера. Однак чоловік і очікувати не міг, що його пост прочитає сама авторка серії романів про світ чарівників і маглів Джоан Роулінг. Пише ресурс Bored Panda.

У своїй історії Метт повідав чимало болісних подробиць про власне життя. «Було без ліку вечорів, коли я лишався без обіду, щоби мати можливість погодувати доньку», – писав самотній тато. Та попри те, що не міг купити своїй дитині все потрібне, Метт не здавався. І з усіх сил намагався бути хорошим батьком і витягти максимум із того, що дозволяло їм їхнє становище. Так, замість купувати доньці дорогі забавки, чоловік влаштовував для неї години читання.  Дочка обожнює «Гаррі Поттера», тож у татуся не лишалося іншого вибору, крім як теж почати його читати.

«Особисто я став дорослим до того, як тотальне захоплення «Гаррі Поттером» охопило світ. І, як багатьом на той час 20-літнім, мені здалося, що я занадто крутий для всієї цієї гаррі-поттерівської епопеї. Та приблизно через 15 років моя власна донька виявилася занурена у світ Гогвортсу і всього, із цим пов’язаного. Тож це поставило переді мною вибір: 1)  я міг продовжувати не перейматися цим… 2) міг також поринути у цей світ, і ми би отримали можливість читати книжки разом, уголос.  Спершу я вагався, бо на середині четвертого десятиліття життя все ще думаю, що я занадто крутий для деяких речей. Та не занадто крутий, щоби визнавати, коли помиляюся. І якраз тут я помилявся. На момент написання цієї статті ми з дочкою перебуваємо на півшляху до другої книги серії, і ми переживаємо просто ВИБУХОВі емоції, читаючи їх разом».

Далі люблячий татко повідав, як вони з дочкою ковтають оповідь Роулінг про магів і маглів розділ за розділом, як він застосовує весь свій акторський талант, читаючи для доньки вголос і перевтілюючись у різних персонажів. «Це дозволяє мені безпосередньо брати участь у чомусь, що вона любить», – підсумував Метт.

Дізнавшись про цю історію, письменниця Джоан Роулінг піднесла Меттові Беркові та його дочці-підлітку чудесний подарунок – повну серію підписаний її рукою книг про Гаррі Поттера, щоби татусь із донечкою змогли продовжити читати їх разом.  Цей щедрий жест розчулив фанатів і приголомшив Метта. 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ, великобританія, джоан роулінг, гаррі поттер, діти, шоу-бізнес
В тему