15 Червня 2018
Новини

Чим відзначилось цьогорічне ЗНО: серйозні та кумедні випадки

Чим відзначилось цьогорічне ЗНО: серйозні та кумедні випадки

Цьогоріч на оцінювання знань зареєструвалося 335 843 абітурієнтів.

Перевіряли знання з 11 предметів - українська мова та література, історія України, математика, біологія, хімія, фізика, географія, англійська, німецька, іспанська та французька мова.

Загалом, кампанія проходила з 22 травня по 13 червня.        

Серед нововведень було аудіювання як доповнення для іноземних мов. Саме це й викликало найбільше невдоволення. Мережу заполонили гнівні пости від батьків випускників: одні нарікали на апаратуру та якість звуку, інші ж стверджували, що завдання були заскладним як для шкільної програми. Втім, як з’ясувалося у результаті, паніка була передчасною: провали завдання лише 0,02% випускників. Правильно ж відповісти на всі завдання спромігся 1,4%.

Також, цьогоріч зі списку предметів виключили російську.

Лідером за популярністю виявився іспит з української мови, на який зареєструвалося понад 30 тис. учасників. Як стало відомо сьогодні, шоста частина школярів завалила українську мову. Мінімальні 23 бали і більше в тестах з української мови та літератури набрали 86% абітурієнтів. При цьому, прикро, що 14% учнів не набрали навіть необхідного мінімуму.

У тестах з математики комісія встановила мінімальним порогом -10 балів. Таким чином здали ЗНО 81% абітурієнтів.

По всій Україні не обійшлося і без інцидентів, приємних, а подекуди й кумедних. Зокрема,

у Харкові у однієї з абітурієнток, яка складала тестування, почалися перейми. Дівчину прямо з аудиторії транспортували в пологовий.

У  Білій Церкві випускника госпіталізували в лікарню з підозрою на кір також з аудиторії, а з ним там  перебували ще 15 людей.

Відзначився абітурієнт на Франківщині. Хлопець переплутав пункти проведення тестування і опинився у геть іншому районі міста. На допомогу прийшли правоохоронці, які доставили абітурієнта у потрібну точку: поліцейське авто їхало з мигалками, і юнак зайшов в аудиторію за кілька хвилин до початку тесту.

ЗНО з хімії, яке відбулося останнім, чимало випускників вирішили прогуляти. Так, наприклад, у Харкові на іспит прийшли лише 89% зареєстрованих учасників, а у Запоріжжі - 88%.

Підсумовуючи, варто зазначити, що за результатами опитування соціологічної групи «Рейтинг» ставлення до ЗНО у українців значно потеплішало. Якщо у 2008 році ідею незалежного оцінювання підтримували 26%, за 10 років цей показник збільшився до 52%.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, зно, абітурієнти, освіта, курйози, освіта
В тему