15 Червня 2018
Новини

15 червня відзначають Всесвітній день вітру

15 червня відзначають Всесвітній день вітру

15 червня – 166-й день року (167-й у високосні роки) у григоріанському календарі. До кінця року залишається 199 днів.

Міжнародні:

Всесвітній день поширення інформації про зловживання щодо осіб похилого віку. Генеральна Асамблея ООН у 2011 році оголосила про заснування Всесвітнього дня про поширення інформації про зловживання щодо осіб похилого віку (World Elder Abuse Awareness Day).

Починаючи з цього моменту, 15 червня щорічно відзначається ця міжнародна дата, коли весь світ висловлює свою незгоду зі зловживаннями по відношенню до представників старших поколінь і їх стражданнями.

Демографічні проблеми дуже багатогранні, в різних куточках світу їх гострота варіюється дуже сильно, але навіть у розвинених сучасних демократичних державах вони присутні. Десь це пов'язано з низькою народжуваністю, десь – навпаки, з різким приростом чисельності населення, якісь країни страждають від диспропорції в чисельному складі між чоловіками і жінками і т.д. Однак однією з характерних рис сучасного світу стає, по визнанню фахівців, зростання числа літніх людей, причому багато в чому, це стосується розвинених країн, де рівень народжуваності за цілою низкою причин знаходиться на невисокому рівні, незважаючи на досить благополучні економічні та соціальні умови.

Всесвітній день вітру. Ініціаторами створення такого незвичайного на перший погляд свята стали Європейська асоціація вітроенергетики і Всесвітня рада по енергії вітру. Мета його проведення – привернення уваги громадськості (в першу чергу, представників енергетичних комплексів різних країн) до величезного потенціалу вітроенергетики. На думку експертів, розвиток вітроенергетики допоможе вирішити великий ряд проблем не тільки енергетичного, а й економічного, а також екологічного характеру. Зокрема, активна робота в цьому напрямку може призвести до скорочення величезних сум, які щорічно вкладаються в енергетику. В результаті, не буде так гостро стояти проблема обмеженості ресурсів викопного палива, світ зможе подолати кризу глобальної зміни клімату.

Національні:

Азербайджан: День національного порятунку.

Данія: День Короля Вальдемара II і День Датського прапора.

Коста-Ріка: День посадки дерев.

Киргизстан: День працівника протипожежної служби.

Республіка Корея: День сільського господарства.

Японія: Фестиваль Санно Мацуї.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ, яке сьогодні свято
В тему