14 Червня 2018
Новини

Чим небезпечні під час ЧС-2018 російські хакери

Чим небезпечні під час ЧС-2018 російські хакери

Американські спецслужби та німецьке МВС попереджають, що російські хакери можуть проникнути у смартфони футбольних вболівальників, а тому на ЧС-2018 вони рекомендують брати з собою старі кнопкові телефони без виходу в інтернет.

Сучасні електронні пристрої  можуть бути зламані злочинцями або особами, пов'язаними з російським урядом, пише korrespondent.

Директор Національного центру контррозвідки і безпеки США, агент ФБР Вільям Еваніна попередив любителів футболу з США, що вони можуть стати мішенню зловмисників.

«Якщо ви плануєте взяти з собою мобільний телефон, ноутбук або інший електронний пристрій - не робіть помилок, будь-які дані на цих пристроях, особливо ваша особиста інформація, можуть стати доступні російському уряду або кіберзлочинцям», - сказав Еваніна.

Також, він уточнив, що на найбільший ризик наражаються «осадові особи корпорацій і урядові чиновники».

«Якщо ви можете обійтися без своїх гаджетів, не беріть їх з собою. Якщо вам вони потрібні, візьміть будь-який інший пристрій - не той, яким ви користуєтеся зазвичай, а також виймайте акумулятор, коли ви не користуєтеся своїм пристроєм», - порадив Еваніна.

Попереджають про небезпеку під час ЧС-2018 і в Німеччині.

«Звертаємо увагу, що особисті смартфони та інші електронні девайси можуть стати об'єктом шпигунства. Тому рекомендуємо не брати їх з собою», - йдеться в інструкції з техніки безпеки МВС землі Північний Рейн-Вестфалія, виданої спеціально до Чемпіонату світу в Росії.

За даними ЗМІ, влада міста Мюльхайм-на-Рурі рекомендує держслужбовцям взяти на чемпіонат старий кнопковий мобільний без доступу до інтернету і без списку службових контактів.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ, футбол, інтернет, футбол, спорт
В тему