14 Червня 2018
Новини

14 червня відзначають Всесвітній день донора крові

14 червня відзначають Всесвітній день донора крові

14 червня – 165-й день року (166-й у високосні роки) у григоріанському календарі. До кінця року залишається 200 днів.

Міжнародні:

Всесвітній день донора крові. Щорічно 14 червня у різних країнах світу відзначають Всесвітній день донора крові (World Blood Donor Day). У травні 2005 року, у ході Всесвітньої асамблеї охорони здоров'я, міністри охорони здоров'я різних країн світу одностайно прийняли заяву про прихильність і підтримку добровільного донорства крові.

У резолюції WHA58.13 вони постановили 14 червня кожного року проводити Всесвітній день донора крові, дата якого приурочена до дня народження Карла Ландштейнера (1868-1943) – австрійського лікаря та імунолога, Нобелівського лауреата, який відкрив групи крові у людини.

Всесвітній день донора крові – особливий день, що відзначається на честь безоплатних донорів крові. Цілями цієї події є підвищення обізнаності про необхідність безпечної крові та її продуктів і, звичайно ж, вираз подяки донорам, що добровільно і безоплатно надають свою кров для порятунку людських життів.

Міжнародний день блогера. Щорічно 14 червня інтернет-спільнота відзначає Міжнародний день блогера (блогера) (International Weblogger's Day). Ідея проведення цього свята народилася у 2004 році. Відразу 500 осіб з більш ніж 40 країн, об'єднавшись, вирішили, що їм потрібен свій день – свого роду символ дружніх відносин між мережевими блогерами усього світу.

Національні:

Афганістан: День матері.

Литва: День трауру та надії.

США: День американського прапора.

Латвія, Естонія: День пам'яті жертв комуністичних репресій.

Парагвай: День миру.

Росія: День працівників міграційної служби.

Франція: Фестиваль вина в Бордо «Bordeaux Fete le Vin». Це свято, присвячене винам Бордо і Аквітанії. Це свято для всіх – і тих, хто вино створює, і тих, для кого воно створюється. Він проходить у французькому місті Бордо раз в два роки – по парних роках – в червні. Регіон Бордо, вже давно відомий своїми винами (тим більше, що Франція в усі віки була країною виноградників і відмінного вина), відзначає свій основний предмет експорту п'ятиденним фестивалем вина.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ, яке сьогодні свято, донори
В тему