12 Червня 2018
Новини

В оселях лучан взимку буде тепло

В оселях лучан взимку буде тепло

У Луцьку триває реконструкція системи централізованого теплопостачання.

Про це сьогодні, 12 червня,  під час оперативної наради повідомила директор ДКП «Луцьктепло» Валентина Малютіна.

Перемовини керівництва підприємства “Луцьктепло” з представниками Європейського Банку Реконструкції та Розвитку розпочалася ще 2012 року. І тільки через два роки була підписана відповідна Угода про кредитування.

Реконструкція та модернізація системи централізованого теплопостачання дозволить зменшити споживання енергії у житлових та громадських будівлях, поліпшити енергоефективність теплопостачання міста, забезпечить сталу роботу теплопостачальної компанії через поліпшення енергоефективності та зниження витрат. Якщо ж не впроваджувати відповідних заходів щодо модернізації системи централізованого теплопостачання, то це може призвести до відключення споживачів і деградації системи. Адже тепломережі міста зношені майже на 80%.

Відтак, проект передбачає встановлення індивідуальних теплових пунктів у 254  житлових будинках. Крім того, буде ліквідовано 7 підвальних котелень, шляхом перепідключення споживачів до 5 інших джерел теплової енергії.

У рамках реконструкції системи централізованого теплопостачання в нашому місті заплановано заміна 20 котлів, застарілого енергозатратного насосного обладнання, обладнання хімводопідготовки та встановлення вузлів обліку енергоресурсів (теплової енергії, газу та води).

Варто відзначити, що в Луцьку в рамках даного проекту уже розпочалися роботи по реконструкції теплових мереж на вулицях Писаревського, 22, Гордіюк, 29-35.

Відповідні роботи заплановані і на вулицях Кравчука, 5, Гулака Артемовського, 20 , Арцеулова, 3-в. Буде замінена тепломережа від котельнь на вулицях Загородній, 3-а, Потапова, 10, Винниченка, 30а, Арцеулова, 3в , Стрілецькій, 27, Конякіна, 37-б , Кравчука та проспекті Молоді, 4-г .

Планується встановити котел на альтернативному паливі потужністю 5 Мвт на вулиці Боженка, 34 вартістю 1 400 000 Євро.

А встановлення системи віддаленого керування та системи моніторингу дозволить значно покращити роботу підприємства “Луцьктепло”. У результаті реалізації проекту модернізації системи теплопостачання Луцька, за словами директора ДКП “Луцьктепло” Валентини Малютіної, вдасться зекономити приблизно 14 мільйонів метрів кубічних газу, а економія електроенергії складе близько 3 Гвт/год.

Реалізація даного проекту допоможе впевнено дивитися в майбутнє переконаний секретар міської ради, виконувач повноважень міського голови Григорій Пустовіт: “Такого масштабного проекту у нас ще не було. У нас багато комунальних підприємств активно працюють із залученням європейських коштів. Я думаю, що і лучани це розуміють, адже це - поліпшення життєдіяльності міста. Просимо вибачення за тимчасові незручності”.

Варто зазначити, що всі роботи планують завершити до початку опалювального сезону, витративши 4 200 000 євро.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Волинь, луцьк, теплопостачання
В тему

Останні матеріали