12 Червня 2018
Новини

У Луцьку тривають ремонти доріг та прибудинкових територій

У Луцьку тривають ремонти доріг та прибудинкових територій

Сьогодні, 12 червня, на оперативній нараді директор департаменту житлово-комунального господарства Юрій Крась, на основі комплексного вивчення стану вулично-дорожньої мережі міста Луцька сформовано системний план її реконструкції, капітального та поточного ремонтів.

За словами Юрія Крася, завершується капітальний ремонт вул. Ковельської (на ділянці від межі міста до мосту через р. Стир). Кошторисна вартість ремонту становить 21248, 894 тис. грн. На сьогоднішній день проведено заміну бордюрного каменю, виконано ремонт дорожнього полотна та тротуарів, влаштовано мережу зливової каналізації в проблемних місцях. На даний час проводяться роботи по підсиленню основи на «заїздних кишенях» зупинок громадського транспорту та влаштування на них покриття із природного каменю, що буде перешкоджати утворенню напливів. На черзі асфальтування з’їздів та нанесення дорожньої розмітки. Інформує прес-служба міськради.

Завершено капітальний ремонт прибудинкових територій на просп. Соборності, 42, 42а. Відремонтовано проїзну частину, тротуари (пішохідні доріжки), влаштовано та розширено стоянки для транспортних засобів, встановлено сучасні енергозберігаючі світильники. На даний час підходять до завершення роботи з капітального ремонту прибудинкових територій на вул. Кравчука, 1, 3. Найближчим часом будуть розпочаті роботи з капітального ремонту прибудинкових територій на просп. Соборності, 29а, 31, 35, 37а, 37б, вул. Кравчука, 22, 24.

Продовжуються роботи по поновленню та нанесенню дорожньої розмітки. На сьогодні нанесено більше 3600 м2 дорожньої розмітки, в тому числі 1300 м2 холодними пластиковими матеріалами. На вулиці Набережній на перехресті з вулицею Шевченка заплановано влаштувати острівці безпеки для пішоходів, які будуть підняті над проїзною частиною.

Для кращої видимості пішоходів в темну пору доби влаштовано додаткове освітлення пішохідних переходів на вулицях: вул. Рівненська – вул. Гетьмана Мазепи, вул. Гнідавська, 21, 66, вул. Станіславського, 50. У поточному році на аварійно-небезпечному перехресті вулиць Карпенка-Карого – Задворецька – Чорновола заплановано влаштувати світлофорне регулювання, встановити турнікетне огородження та відремонтувати дорожнє покриття.

З метою покращення комфортності проживання, зменшення вуличної злочинності в місті виконано будівництво та реконструкцію мережі зовнішнього освітлення на вулицях Вавілова, Потапова, Полонківській, Кривоноса, Північній, Кармелюка, Щепкіна, Холмській, Курчатова, Бічній, Поморській, Федорова. До кінця року заплановано виконати такі роботи на вул. Окружній, прибудинкових територіях на просп. Перемоги, 13а, 17 - вул. Привокзальній, 5, вул. Марка Вовчка, вул. Сєчєнова, вул. Конякіна, вул. Світлій, вул. Григорія Гуляницького, вул. Янки Купала, а також транспортних дорожніх розв’язок міста.

Також проведені роботи з ремонту тротуарів на пішохідних доріжок біля буд. №10 на пр. Молоді, біля буд. №38 на проспекті Соборності, біля буд. №1 по проспекті Відродження, від буд. №29 до буд. №31 по проспекту Соборності, від буд. №27 до буд. №25а по проспекту Соборності, на перехресті вул. Конякіна з вулицею Карбишева, вздовж ЗОШ №11 по вул. Наливайка, 10б, біля будинків №41-49 по вул. Чернишевського, біля буд. №56 на вул. Чернишевського, біля будинку №1 по проспекті Президента Грушевського, біля заводу ПрАТ "СКФ Україна" по вул. Окружній, між буд. №2б по вул. Чорновола та буд. №4 по вул. Сухомлинського, біля буд. №1 по вул. Кравчука, від буд. №11 по пр. Відродження до ЗОШ №23.Площа проведених робіт – 3 500 м2

Місто виграло Європейський грант на розвиток дорожньої інфраструктури на суму 840,790 тис. євро. За вказані кошти планується провести реконструкцію мережі зовнішнього освітлення на вулицях Рівненська та Конякіна. На даний час на вулицях Рівненській та Конякіна заплановано провести заміну 346 світильників «Корвет ЖКУ-150», які експлуатуються з 2001-2003 років та часто виходять з ладу. Електричний струм до світильників (в основному) надходить по дротяних повітряних лініях без ізоляції, що приводить до коротких замикань (особливо при сильному вітрі). Планується заміна існуючих світильників на LED світильники типу Ampera на 48 світлодіодах та заміну електропроводів на самонесучий ізольований провід AsXSn без заміни опор.

Також планується на магістральних вулицях із значною інтенсивністю руху організувати координоване (за принципом «зелена хвиля») управління транспортними потоками на проспектах Волі, Соборності, Відродження, Перемоги та вулицях Рівненській, Львівській і Ковельській. Провести заміну застарілого обладнання на інших світлофорних об’єктах із можливістю зміни програм керування в залежності від пори доби та днів неділі та створити центральний пункт управління дорожнім рухом.

Заплановано виконати капітальний ремонт ділянки вулиці Рівненська з влаштуванням тротуарів та велодоріжок.

Виконувач повноважень міського голови Григорій Пустовіт зазначив, що на деяких прибудинкових територіях ремонтні роботи проведеня не до кінця. “До мене звернулися мешканці будинку на вулиці Конякіна, 33, де під час ремонту прибудинкової території роботи виконані не до кінця. Ремонт повинен бути проведений якісно”, - наголосив він.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Волинь, луцьк, дороги
В тему

Останні матеріали