12 Червня 2018
Новини

Чоловік викрав модель, копіюючи сценарій голлівудського фільму

Чоловік викрав модель, копіюючи сценарій голлівудського фільму

У понеділок, 11 червня, у Італії завершився судовий процес над громадянином Польщі Лукашем Хербі, який влітку минулого року був заарештований за викрадення британської фотомоделі Хлої Ейлінг.

Справа викликала тоді величезний резонанс у ЗМІ.

Хоча Херба так і не визнав свою провину, італійський суд засудив поляка до 16 років і дев'яти місяців тюремного ув'язнення. Крім того, Лукаш повинен виплатити Хлое 60 тисяч євро в якості моральної компенсації.

Захист Херби стверджувала, що викрадення було постановочним і що Ейлінг «єдина, хто отримав вигоду» від того, що сталося. Підсудний заявив, що був закоханий в Ейлінг і діяв, надихнувшись фільмом «Будь-яким способом» (2017 рік), в якому була зображена схожа історія.

«Я зробив все для неї, цей міжнародний скандал, який її прославив», – цитує його Corriere della Sera.

Прокурор підкреслив, що модель могла померти, якби у неї була алергія на кетамін, яким її приспали.

Лукаш Хербі

Хлое Ейлінг була викрадена 11 липня 2017 року у Мілані, куди прилетіла на фотосесію. Її приспали за допомогою кетаміну і потім шість днів утримували за містом, погрожуючи продати в сексуальне рабство. 17 липня один з викрадачів Лукаш Херба привіз її до британського консульства і відпустив.

Херба на суді стверджував, що викрадення було, насправді, інсценуванням, в якій брала участь сама Ейлінг. Вони мали намір отримати викуп від її агента, а гроші поділити порівну.

До речі, цю версію активно підтримували багато користувачів соцмереж, обговорюючи дивне викрадення 20-річної британки. Люди відмовлялися вірити в розказану нею історію.

Дізнавшись про вирок, винесений Лукашу, Хлоя заявила британським журналістам: «Нарешті всім стане ясно, що я говорила правду! Викрадення було справжнім, і я була жертвою».

Італійська поліція вважає, що спільником Херби був його брат. Він затриманий у Великобританії. В даний час британський суд розглядає питання про видачу брата Лукаша італійському правосуддю.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ, кримінал, викрадення, мода
В тему