11 Червня 2018
Новини

11 червня відзначають День народження королеви в Австралії

11 червня відзначають День народження королеви в Австралії

11 червня – 162-й день року (163-й у високосні роки) у григоріанському календарі. До кінця року залишається 203 днів.

Національні:

Австралія: День народження королеви в Австралії – офіційне свято в честь дня народження монарха Сполученого королівства і Співдружності націй, який зазвичай не збігається зі справжнім днем народження правителя. Дата свята у різних країнах встановлена на різні числа і лише символізує день народження монарха, ким нині є – Єлизавета II.

В Австралії два офіційних Дня народження королеви. Більшість австралійців відзначають його у другий понеділок червня. А ось жителі штату Західна Австралія воліють святкувати його щороку в найближчий до 30 вересень понеділок.

Насправді королева Єлизавета Олександра Марія Віндзорська народилася 21 квітня 1926 року. Вона стала далеко не першим британським монархом, який переніс святкування свого дня народження на більш підходящий – сонячний і теплий (що для Великобританії вельми актуально) – час. Ще Едвард VII на початку 20 століття вирішив святкувати свій день народження влітку замість листопада. Австралійці ж вважали за краще червень просто тому, що справжній день народження королеви близький до іншого великого свята країни – Дня австралійського і новозеландського армійських корпусів (День ANZAC - Australian and New Zealand Army Corps), який відзначається 25 квітня. Два офіційних вихідних протягом тижня? Для Австралії це багато.

Данія: День народження принца Генріка в Данії.

США, Гаваї: День Камехамехи, свято на честь першого короля Гаваїв.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ, яке сьогодні свято
В тему