9 Червня 2018
Новини

Спікер Парубій поставив свій підпис під законом про Антикорупційний суд

Спікер Парубій поставив свій підпис під законом про Антикорупційний суд

Документ надвеликої важливості для України главі парламенту принесли на підписання під час спільного брифінгу з грузинським і молдовським колегами.

Сьогодні, 9 червня, під час спільного брифінгу голови Верховної Ради України Андрія Парубія зі спікером парламенту Грузії Іраклієм Кобахідзе та главою парламенту Республіки Молдова Андріаном Канду в рамках ІІ Міжпарламентської конференції «Грузія, Молдова і Україна: посилення міжпарламентського компоненту регіонального та безпекового співробітництва та розвиток взаємодії з ЄС та НАТО» відбулося довгоочікуване підписання закону про Антикорупційний суд в Україні. Повідомляє «Еспресо».

«Дуже символічно, що напередодні нашої конференції відбувся важливий етап – прийняття закону «Про Вищий антикорупційний суд». Ще кілька тижнів тому мало хто вірив, що це може відбутися. Але сьогодні ми вже маємо факт його прийняття. І я хочу скористатися можливістю, щоб урочисто при вас підписати цей закон. Для України це важливий крок на шляху реформування. Кілька тижнів тому я зустрічався з директорами Світового банку, і коли вони дізналися, скільки поправок, не дуже вірили, що ми зможемо Закон «Про Вищий антикорупційний суд» прийняти. Як і взагалі, було багато скептиків, але я завжди був оптимістом у цьому питанні. Директори Світового банку дуже попросили, якщо вдасться ухвалити закон, щоб ми підписали його їхньою ручкою, і я зараз  при вас підписую вже підготовлений комітетом, нашими службами Закон України «Про Вищий антикорупційний суд», – урочисто завершив Парубій.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Політика, андрій парубій, суд, закон
В тему