4 Червня 2018
Новини

Український підліток влаштував масштабну пожежу в США

Український підліток влаштував масштабну пожежу в США

Пожежа, що розгорілася в лісі американського штату Орегон в 2017 році і яка знищила понад 20 тисяч гектарів лісу, виникла через кинуту 15-річним підлітком петарду.

Суд визнав хлопця винним і зобов’язав його заплатити за шкоду понад 36,6 мільйона. Батьки підлітка переїхали в США з України в 2000 році. Батько юнака працював кухарем, а мати була домогосподаркою. Суд постановив, що хлопець може виплатити суму не повністю. Відповідно до законів, юнак зможе припинити виплати через десять років, за умови, що він завершить випробувальний термін, не зробивши інших злочинів, і що весь цей час буде вчасно виплачувати штраф відповідно до плану виплат. Крім того, підлітка зобов’язали відпрацювати 1920 годин в Службі охорони лісів США, а також написати листа з вибаченнями 152 людям, а також на адресу ряду міст, відомств, парків.

Джек Морріс, адвокат 15-річного палія, минулого тижня заявив, що сума штрафу «абсурдна». Він засумнівався в конституційності рішення судді і закликав його призначити «більш розумну» суму штрафу.

Нагадаємо, пожежа в каньйоні Ігл-Крік у 2017 році охопила територію майже в 200 кв. км. Вона розпочалася 2 вересня 2017 року. Повністю погасити її вдалося тільки до 30 листопада. У цілому через пожежу влада евакуювала більше ніж 400 жителів навколишніх міст.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ, сша, пожежа, діти, суд
В тему