4 Червня 2018
Новини

На Харківщині чоловік змушував дітей зніматися у дорослому відео

На Харківщині чоловік змушував дітей зніматися у дорослому відео

Правоохоронці викрили 22-річного жителя Харківської області, який, використовуючи Інтернет, займався створенням продукції порнографічного характеру за участю дітей.

Про це повідомляє «Depo.Харків» з посиланням на прес-службу кіберполіції України.

Використовуючи анонімні сервери та заходи конспірації, чоловік реєструвався у соціальних мережах, зокрема, і у заборонених на території України. На цих ресурсах він знайомився з неповнолітніми особами та входив до них у довіру. Після цього чоловік під вигаданим приводом примушував дітей до створення зображень порнографічного характеру. Отриману фото- та відеопродукцію зловмисник використовував для власних потреб і для обміну на тематичному російському закритому веб-ресурсі.

Під час досудового розслідування спеціалісти технічного підрозділу встановили реальну IP-адресу, з якої зловмисник виходив у Інтернет. В подальшому встановили і місцеперебування зловмисника.

Спільно зі слідчими працівники кіберполіції провели санкціонований обшук за місцем проживання зловмисника. У нього вилучили комп'ютерну техніку, за допомогою якої підозрюваний здійснював свою протиправну діяльність. Експертиза підтвердила, що на вилученому обладнанні наявна порнографічна продукція, виготовлена за участі дітей.

Зловмиснику оголошено про підозру у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 301 КК України. Йому загрожує до десяти років ув'язнення з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, кримінал, діти, порнографія, кіберполіція, харків
В тему