3 Червня 2018
Новини

«Вони всі помруть»: «зам» Супрун назвав лікування онкохворих марною тратою коштів

«Вони всі помруть»: «зам» Супрун назвав лікування онкохворих марною тратою коштів

Онкологічні хворі – ще живі, мають шанси перемогти хворобу, та для держави вже мертві? В центрі скандалу опинився заступник в. о. міністерки охорони здоров’я – Олександр Лінчевський, який вкрай неетично і цинічно висловився про онкохворих.

Мінздоров’я виявилося сьогодні в центрі гучного скандалу через, м’яко кажучи, нетактовну заяву, зроблену заступником виконувача обов’язків голови МОЗ України Уляни Супрун – Олександром Лінчевським. Зам Супрун заявив, що витрачати кошти на лікування онкологічних хворих за кордоном не є доцільно, мовляв, «вони все одно помруть». Пише видання «Подробности».

Такі слова злетіли з вуст пана Лінчевського, коли він саме виступав у Рахунковій палаті України під час розгляду звіту щодо результатів перевірки ефективності використання бюджетних коштів, що були виділені Мінздоров’я на лікування хворих на онко українців за кордоном.

«Щодо ефективності.Щодо нерезультативності і неекономності використання грошей. В сухому залишку – 25 % пацієнтів, власне кажучи, помирають. Тобто кожен четвертий лікується за кордоном неефективно. Друзі, колеги! Це рак. Вони всі помруть. Вони всі помруть без варіантів. І ефективність цієї програми – 0 %», – виголосив Лінчевський.

«Ці проблеми. Тобто ці онкологічні захворювання, які, власне, вимагають трансплантування кісткового мозку, – вони закінчуються смертю. Рано чи пізно. Трансплантація нирки, трансплантація серця, вона не подовжує життя невизначено довго», – завершив свій виступ чиновник від медицини.

Суспільство, а надто хворі на онко та їхні рідні, виявилися шоковані такими висловлюваннями заступника в. о. міністра. Українці в Мережі бурхливо обговорюють слова Лінчевського.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, хвороби, захворювання, рак, олександр лінчевський, уляна супрун
В тему