1 Червня 2018
Новини

В підтримку Олега Сенцова голодування оголосив російський журналіст

В підтримку Олега Сенцова голодування оголосив російський журналіст

Щоб підтримати українського політв’язня, почав голодувати російський журналіст.

Російський медівник Сашко Буртін оголосив голодування на підтримку українського кінорежисера Олега Сенцова, котрий у стінах російської тюрми голодує вже 19 день. Про це Буртін повідомив у своєму Facebook. Пише російське видання «Лента».

«Друзі, мені набридло репостити фразу «Олег Сенцов, черговий день голодування». Репостнеш, намажеш бутер і почуваєш себе комахою. Здається, що ми просто хором ведемо зворотний відлік – дев’ять-вісім-сім – до смерті людини. А хлопець він, здається, сильний – візьме, та й справді помре. Що я тоді відчую?» – написав росіянин у соцмережі. А також нагадав, що друг Сенцова по нещастю Олександр Кольченко, засуджений буцімто за підготовку теракту в Криму, теж оголосив голодування, попри те, що тільки-но залишив тюремний лазарет, кути потрапив із дистрофією.

«А мені що заважає? Для цього необов’язково сидіти в тюрмі, це дія вільної людини. Про всяк випадок зазначу: мені абсолютно все одно, чий Крим. Ідеться просто про людину, яку посадили на 20 років за вигаданий злочин. А людина виявилася крута і шляхетна, голодує за чужу свободу», – висловив повагу в’язню журналіст.

Буртін закликав громадських діячів приєднатися до його акції.

Нагадаємо, 41-літній український режисер Олег Сенцов відбуває покарання в колонії «Білий ведмідь» у Ямало-Ненецькому автономному окрузі Російської Федерації. 16 травня українець, ув’язнений за політичними причинами під вигаданим приводом, оголосив голодування. Припинити свій самовбивчий мовчазний протест збирається тільки в разі, якщо будуть звільнені з російських тюрем усі українські політв’язні.

Сенцова арештували в Криму в травні 2014 року. Українському патріотові «пошили» справу, нібито він формував на анексованому півострові терористичне підпілля. У серпні 2015-го Північно-Кавказький окружний військовий суд в Ростові-на-Дону виніс Сенцову вирок – 20 років ув’язнення. Свою вину Сенцов заперечує.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ, росія, олег сенцов, голодування
В тему